Κοντά στα υψηλά ημέρας και "άνετα" πάνω από τις 850 μονάδες κατάφερε να κλείσει το ελληνικό χρηματιστήριο, με την σημαντική βοήθεια της Τράπεζας Πειραιώς, της ΔΕΗ αλλά και της έκθεσης της UBS η οποία σημειώνει πως παρά το ράλι του τελευταίου διαστήματος, υπάρχει περιθώριο περαιτέρω ανόδου για τις ελληνικές μετοχές στις οποίες οι επενδυτές τηρούν "εποικοδομητική" στάση.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κατέγραψε κέρδη 0,64% κλείνοντας στις 853,54 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε μεταξύ των 846,33 και 854,47 μον. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 59,42 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών να ανέρχεται στα 55,72 εκατ. τεμάχια.

Εν τω μεταξύ, το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο σε τυχόν ενδείξεις εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, στην οποία καθοριστικό ρόλο θα παίξουν τόσο η έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που θα δημοσιεύσει αύριο το ΔΝΤ όσο και η "γλωσσά" που θα χρησιμοποιήσει το Ταμείο, όσο και στην αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την S&P την Παρασκευή.

Πάντως σύμφωνα με την UBS οι επόμενοι καταλύτες που μπορεί να ανεβάσουν υψηλότερα τα ελληνικά assets είναι η οριστικοποίηση της ελάφρυνσης του χρέους και η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE ή / και η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων, αλλά και ένα καλύτερο μακροοικονομικό αποτέλεσμα που θα συνεπάγεται ισχυρότερη ανάπτυξη.

Στις διεθνείς αγορές προσπάθεια ανάκαμψης καταγράφτηκε στα κυριότερα χρηματιστήρια, μετά τις απώλειες της Τρίτης στον απόηχο της αποτυχίας της κυβέρνησης Τραμπ να περάσει τις μεταρρυθμίσεις που θέλει για την υγεία. Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ διολίσθησε έναντι του δολαρίου ενώ στα εμπορεύματα ο χρυσός κινήθηκε σταθεροποιητικά με το πετρέλαιο να καταγράφει νέα άνοδο.