Στα προβλήματα του οδικού δικτύου των νοτίων παραλίων του ν. Ηρακλείου και στην ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης, αναφέρεται ο γραμματέας ΠΕ της ΝΔ - βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους υπουργούς Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη και Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη

Στην ερώτηση επισημαίνεται: «Εγκαταλειμμένο στην τύχη του έχει αφεθεί το οδικό δίκτυο στα νότια παράλια του Νομού Ηρακλείου, παρά το γεγονός ότι η περιοχή έχει αναμφισβήτητα οικονομική ανάπτυξη και σημασία, ενώ αποτελεί παράλληλα δημοφιλή τουριστικό προορισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όπως επισημαίνει και στην παρέμβασή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ηρακλείου κ. Γιώργος Ματαλλιωτάκης, τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση. Συγκεκριμένα, η πρόσβαση στους Καλούς Λιμένες, το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο χωριό των Αστερουσίων Ορέων, είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς ο μοναδικός ασφαλτοστρωμένος δρόμος από την Πόμπια του δήμου Φαιστού και τα Πηγαϊδάκια είναι πολύ στενός και επιπλέον το οδόστρωμα έχει καταστραφεί λόγω των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν το 2013, με καθιζήσεις, χαντάκια, λακούβες και σαμαράκια στη μέση του δρόμου, ενώ οι υπόλοιποι χωματόδρομοι της περιοχής είναι σε απαράδεκτη κατάσταση. Ο χωματόδρομος προς τους Καλούς Λιμένες από τη Μονή Οδηγήτριας χρειάζεται διαπλάτυνση, επιδιόρθωση και σήμανση. Το χειμώνα, στην περιοχή αυτή είναι αδύνατη η διέλευση οχημάτων λόγω των κατολισθήσεων.

Επιπλέον, το παραλιακό τμήμα του δρόμου που συνδέει τους οικισμούς Καραβόβρυση-Χρυσόστομος-Κριγιοί-Πλατιά Περάματα, είναι κι αυτό χωματόδρομος που βρίσκεται σε κακή και επικίνδυνη κατάσταση όπου εκτός από τους διερχόμενους οδηγούς κινδυνεύουν και οι μαθητές των σχολείων της Πόμπιας και των Μοιρών, καθώς πρόκειται για τμήμα του περιφερειακού οδικού δικτύου που χρησιμοποιείται καθημερινά κατά τη σχολική περίοδο για τη μεταφορά μαθητών.

Είναι επιτακτική ανάγκη να παρέμβει η Κυβέρνηση και να βελτιώσει το οδικό δίκτυο που ταλαιπωρεί και θέτει σε κίνδυνο πολίτες, τουρίστες και επιχειρηματίες, υποβαθμίζει την περιοχή και αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την οδική ασφάλεια των διερχόμενων».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1. Για ποιο λόγο δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης στο οδικό δίκτυο των νοτίων παραλίων του Ηρακλείου;

2. Σκοπεύετε να προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να επισκευαστεί το οδικό δίκτυο; Ποιος ο προγραμματισμός σας για την άμεση διενέργεια εργασιών;».