Γράφει ο Γρηγόρης Ροκαδάκης

Είναι πραγματικά θλιβερό η Κυβέρνηση δια στόματος του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα να εμπαίζει τόσο χυδαία τον ελληνικό λαό.

Στην πρόσφατη επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας ο κ. Τσίπρας° από κοινού με τη Δρ. Αχτσιόγλου πανηγύριζαν για τα κατορθώματά τους στον χώρο της εργασίας και της ασφάλισης. Κατορθώματα που γύρισαν τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω με θύματα κυρίως τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ας θυμηθούμε, λοιπόν, τι υποσχόταν ο πρωθυπουργός μόλις δυόμιση χρόνια πριν:

 Κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ.

 Χορήγηση 13ης σύνταξης.

 Κατάργηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

 Μείωση απολύσεων και επαναφορά του “ βέτο” στον υπουργό.

 Πλήρη επαναφορά της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

 Διπλασιασμό του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους άνεργους.

Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια, αλλά οι πολίτες θυμούνται τις εξαγγελλίες αυτές και διαπιστώνουν καθημερνά τον εμπαιγμό του κ. Τσίπρα ο οποίος μόλις έκατσε στην καρέκλα έκανε τα ακριβώς αντίθετα.

Τα τελευταία δυόμισι χρόνια:

Οι εργαζόμενοι έχασαν έως και δύο ολόκληρους μισθούς μέσα από βαρύτατους φόρους και εισφορές και δύο απανωτές μειώσεις του αφορολόγητου.Επίσης, χάθηκαν 200.000(!) θέσεις εργασίας, ενώ η ανεργία το Δεκέμβριο του 2016 έκλεισε στο 23,5% από το αναμενόμενο 19,5%!Παρά τις εξαγγελίες για περιορισμό των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, για πρώτη φορά οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, ξεπέρασαν την πλήρη απασχόληση, ενώ πρωτοφανής είναι και φυγή των νέων στο εξωτερικό, η οποία τριπλασιάστηκε στα δύο μακρά χρόνια συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.Οι ομαδικές απολύσεις απελευθερώθηκαν πλήρως, με απλή τρίμηνη προειδοποίηση.

Η υπόσχεση για επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων κατά την προσφιλή συνήθεια της Κυβέρνησης αθετήθηκε.Επιπλέον, καθιερωθήκαν εξοντωτικές εισφορές που «διαλύουν» ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες.Ενώ αχρείαστες μειώσεις συντάξεων -που ξεπερνούν τα 10 δις ευρώ- βαραίνουν σημερινούς και αυριανούς συνταξιούχους. Μειώσεις που μεταφράζονται σε απώλεια ως και τριών συντάξεων!Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο κ. Tσίπρας που το χειμώνα μοίραζε bonus στους χαμηλοσυνταξιούχους, προχώρησε στην πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ και των συντάξεων χηρείας.

Τέλος, στον καιρό της «πρώτης φοράς αριστερά» παρατηρούμε «στάση πληρωμών» άνευ προηγουμένου σε κύριες και επικουρικές συντάξεις που φθάνει τα 3 δις ευρώ και αφορά 139.000 κύριες συντάξεις, 127.000 επικουρικές και 63.000 εφάπαξ.

Αυτά είναι τα επιτεύγματα του κ. Τσίπρα, της Δρ. Αχτσιόγλου και φυσικά του «εμπνευσμένου» κ. Κατρούγκαλου. Οι πειραματισμοί τους κάνουν τη χώρα να αιμορραγεί και να μένει φυλακισμένη των καταστροφικών πολιτικών τους.

Ωστόσο, όλα αυτά μπορούν να ανατραπούν με μία σοβαρή κυβέρνηση, με σταθερές θέσεις, μετρημένο πρόγραμμά και πάνω από όλα σεβασμό στον πολίτη. Με μία κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.