Έπειτα από καταγγελίες πολιτών στο ΕΚΠΑΖ σχετικά με μια γερακίνα που βρισκόταν σε κλουβί σε ταβέρνα κοντά στην Τρυπητή, ενημερώθηκε η προϊσταμένη του Δασονομείου Μοιρών-Βώρων κα Ελένη Στιβαχτάκη.

Στο μέρος όπου υπεδείχθη μετέβη ο δασοφύλακας κος Νικόλαος Γιαννικάκης όπου και κατάσχεσε το ζώο, το οποίο και παραδόθηκε στο ΕΚΠΑΖ με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Πρόκειται για γερακίνα (Buteo buteo), μάλλον στο πρώτο έτος της ηλικίας της, που πιθανόν χάθηκε από τους γονείς του. Έχει πληγή στο κήρωμα της μύτης από την προσπάθειά του να βγει από το κλουβί  και τα φτερά του είναι ταλαιπωρημένα από τον ίδιο λόγο. Ο ιδιώτης που κρατούσε το ζώο ισχυρίστηκε ότι το βρήκε τις μέρες του καύσωνα διψασμένο και το μάζεψε.

«Όταν βρίσκουμε ένα άγριο ζώο σε ανάγκη, το πιάνουμε και το τοποθετούμε σε χάρτινο κουτί, σε ήσυχο και σκιερό μέρος. Τα άγρια ζώα δεν αισθάνονται καλά με την παρουσία των ανθρώπων, στρεσάρονται και χτυπιούνται όταν είναι σε κλουβί εκτεθειμένα στην παρουσία ανθρώπων και κατοικίδιων ζώων. Στη συνέχεια ενημερώνουμε χωρίς καθυστέρηση τις αρμόδιες αρχές (το κοντινότερο Δασονομείο ή Δασοφυλακείο). Σε καμία περίπτωση δεν το κρατάμε. Εκτός από παράνομο μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη ζωή του.

Το ΕΚΠΑΖ απευθύνει ευχαριστίες στους πολίτες που δεν αδιαφορούν και ενημερώνουν για αυτά τα περιστατικά. Και φυσικά πολλά ευχαριστώ στην προϊστάμενη αλλά και τους εργαζόμενους του Δασονομείου Μοιρών για την άμεση ανταπόκριση και την άψογη συνεργασία» αναφέρει το ΕΚΠΑΖ.