ΚΑΛΗΜΕΡΑ σας και καλό… χειμώνα πήγα να πω. Ετσι όπως πέφτει το θερμόμετρο ανησυχούμε. Λες να…αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πουλόβερ; Μπα, άσκηση… θάρρους μάς κάνει και ο καιρός!

ΠΟΤΕ μα ποτέ, εκτός από τα δυο τελευταία χρόνια, δεν θυμάμαι της Αγίας Μαρίνας και της Αγίας Μακρίνας- να βρέχει και να κάνει κρύο.

ΟΣΟ κατεβαίνει το θερμόμετρο, τόσο ανεβαίνουν τα μποφόρ στο πολιτικό σκηνικό. Τα όσα γίνονται σήμερα στο παρασκήνιο πάντως θα τα μάθουμε αργότερα. «Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται» φέρεται να είχε πει ο σοφός γέρος Καραμανλής.

Ο ΤΟΠΙΚΟΣ Μακρόν, που λέει και η συνάδελφος της τελευταίας σελίδας, δεν εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα. Κατάλαβε ότι πρέπει να αλλάξει κοστούμι ή δεν τον παίρνει πλέον;

ΟΤΑΝ γράφεται μια επιστολή γιατί να μην στέλνεται στον παραλήπτη της; Κρίμα κι άδικο τόσος κόπος. Για να διασκεδάσει και το κοινό…

ΕΠΕΣΑΝ να φάνε τον Πολάκη που εκανε ένα μικρό λαθάκι. Εντάξει θα του το πει κάποιος: Βάσκους έχει στο Μπιλμπάο. Στη Βαρκελώνη έχει Καταλανούς.

ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ; Ότι ο Μητσοτάκης θα κάνει αλλαγές και στα ψηφοδέλτια της ΝΔ; Μα δεν είναι αυτονόητο ή πρέπει να το πει;

Η ΧΩΡΑ κρίνεται από το πως αντιμετωπίζει το θέμα των επίορκων υπαλλήλων. Σύμφωνα με τις επίσημες εκθέσεις κρατικών οργάνων, ως το τέλος του 2016 εκκρεμούσε η διερεύνηση σχεδόν 4.500 υποθέσεων από τα πειθαρχικά συμβούλια. Τι να πεις και τι να σχολιάσεις!

ΔΥΟ τουρκικά Φάντομ πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι του νησιωτικού συγκροτήματος των Φούρνων σε ύψος 8.900 ποδιών.

ΟΠΩΣ έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά F-4 εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως- καταγράφηκε μία παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας. Δηλαδή συνήθη πράγματα.

ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Κριστόφ Καστανέρ επιβεβαίωσε τον διορισμό του στρατηγού Φρανσουά Λεκουάντρ στην αρχηγία του γενικού επιτελείου των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων στην θέση του στρατηγού Πιερ ντε Βιλιέ που παραιτήθηκε μη αποδεχόμενος τις περικοπές του αμυντικού προϋπολογισμού για το 2017. Αρχίζει να τρώει κόσμο ο Μακρόν, αλλά άκουσε και…γαλλικά από τον στρατηγό του.

Ο... Επικρητικός