Για αύριο Πέμπτη ορίστηκε το καθοριστικό ραντεβού του Γιώργου Βρέντζου με τον ενδιαφερόμενο επενδυτή του Εργοτέλη.

Η συνάντηση θα γίνει στο Μονακό και θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό αν οι κιτρινόμαυροι μπουν σε μια νέα τροχιά καταφέρνοντας να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της Β` Εθνικής ή αν θα αναγκαστούν να κάνουν βήματα προς τα πίσω.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις μέχρι τώρα επαφές των δυο πλευρών υπάρχει προοπτική για την ολοκλήρωση του deal υπάρχουν όμως και κάποια εμπόδια τα οποία πρέπει να ξεπεραστούν για να υπάρξει συμφωνία.

Όπως γράψαμε και χθες στον Εργοτέλη, έχουν προκρίνει την περίπτωση του ξένου επενδυτή που φέρεται να πληροί τις προυποθέσεις που θέλουν στην ηρακλειώτικη ομάδα, όμως το γεγονός ότι είναι ξένος γεννά και προβλήματα καθώς ακόμα και αν προχωρήσει η υπόθεση, ενδεχομένως να παρουσιαστούν κωλύματα σε ό,τι αφορά τις νομικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν (ίδρυση ΠΑΕ, κάλυψη Μετοχικού Κεφαλαίου). Από την πλευρά του Εργοτέλη τηρείται μυστικότητα γύρω από την ταυτότητα του επενδυτή και το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι διαθέτει οικονομική επιφάνεια και είναι ήδη ιδιοκτήτης δυο ποδοσφαιρικών ομάδων. Φαίνεται ότι η πρόταση αυτή από το εξωτερικό είναι και το μοναδικό σωσίβιο για τον Εργοτέλη, αφού κάτι άλλο δεν υπάρχει στον ορίζοντα, με τη λύση του Έλληνα επιχειρηματία να έχει «παγώσει» καθώς δεν φαίνεται να εξασφαλίζει τις απαραίτητες εγγυήσεις.

Η συνάντηση με τον ξένο ενδιαφερόμενο θα γίνει αύριο και την Παρασκευή ο πρόεδρος του Εργοτέλη θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να δρομολογήσει τις εξελίξεις μέσα από τη Γενική Συνέλευση που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Αν όλα πάνε καλά, τότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ίδρυση της νέας ΠΑΕ διαφορετικά οι παράγοντες της ομάδας θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να επιλέξουν μεταξύ Γ` Εθνικής και τοπικού χωρίς να υπάρχει λύση ως τώρα για την πρώτη περίπτωση.

Τις τελευταίες μέρες το κλίμα είναι περισσότερο αισιόδοξο, ωστόσο και πάλι τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο γι’ αυτό στον Εργοτέλη διατηρούν χαμηλούς τόνους μέχρι να ξεκαθαρίσει οριστικά η υπόθεση.