Στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» έρχεται σήμερα και αύριο η παράσταση «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, η οποία ανεβαίνει από ένα καστ αρκετά διάσημων και αναγνωρίσιμων στον ελληνικό χώρο ηθοποιών.

Η παράσταση αρχίζει καθημερινά στις 9.30 το βράδυ με κόστος εισιτηρίων στην προπώληση στα 15 ευρώ και στο ταμείο στα 20 ευρώ.

Στην παράσταση διατίθενται και μειωμένα εισιτήρια στην τιμή των 15 ευρώ.

Οι Πέτρος Φιλιππίδης και Γιάννης Μπέζος, γνωστοί ως δίδυμο εδώ και χρόνια, αλλά και ως θεατρικό δίδυμο τη χειμερινή περίοδο με τον «Αμερικάνικο Βούβαλο», αποτελούν τον βασικό κορμό δημιουργίας και μεταγραφής της κωμωδίας του Αριστοφάνη. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, γνωστός από την τηλεοπτική παρουσία του στη διάσημη τηλεοπτική σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» και η Ναταλία Τσαλίκη, συμπληρώνουν το διάσημο καστ.

Μαζί τους στην παράσταση συμμετέχουν δεκαπέντε ακόμα ηθοποιοί. Στον ρόλο της γυναίκας – συμβόλου για τη σύγχρονη ανθρωπότητα ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια επιλέγει τις ανατροπές στους ρόλους που ενσαρκώνει, αλλά και τις θεατρικά ακραίες περσόνες, που προσφέρουν άφθονο γέλιο λόγω της συμπεριφοράς τους κυρίως. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Ναταλία Τσαλίκη ενσαρκώνουν αντίστοιχα τους ρόλους του Κινησίας και της Μυρρίνης, ενός από τα πρώτα και ίσως καλύτερα ζευγάρια που γεννήθηκαν ποτέ μέσα στην κωμωδία. Μια ξεχωριστή προσωπικότητα σε μια ήδη παρηκμασμένη Αθήνα, όπως αυτή του Πρόβουλου, αναλαμβάνει να ενσαρκώσει ο Γιάννης Μπέζος.

Η Λυσιστράτη αποτελεί ένα μεγάλο συμβολικό και πολιτικό πρόσωπο της παγκόσμιας κωμωδίας. Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά το 411 π.Χ. στα Λήναια, μια από τις γιορτές προς τιμήν του Διονύσου.

Τη μετάφραση του έργου υπογράφει ο Κ.Χ. Μύρης. Σκηνοθεσία – Απόδοση: Γιάννης Μπέζος. Στίχοι: Πέτρος Φιλιππίδης, Μουσική: Κωστής Μαραβέγιας, Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς. Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκορού. Χορογραφίες - Κινησιολογία: Ελπίδα Νίνου.

Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης (Λυσιστράτη), Βλαδίμηρος Κυριακίδης (Κινησίας), Ναταλία Τσαλίκη (Μυρρίνη) και ο Γιάννης Μπέζος (Πρόβουλος) και 15 ακόμα ηθοποιοί.