Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου γνωστός Ηρακλειώτης, μηχανικός ο οποίος δραστηριοποιείται επίσης επαγγελματικά και στην περιοχή της Πλάκας Ελούντας Λασιθίου, προσπάθησε να ανέβει με την κόρη του και αλλοδαπούς πελάτες του πάνω σε πλωτή εξέδρα η οποία βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τις ιδιόκτητες κατοικίες των πελατών του κοντά στην παραλία της Πλάκας.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η συγκεκριμένη εξέδρα έχει τοποθετηθεί από ιδιώτες με συγκεκριμένη άδεια του Υπουργείου Ναυτιλίας και με τον απαράβατο όρο αυτή η πλωτή εξέδρα να είναι άμεσα και εύκολα προσβάσιμη από οιονδήποτε θελήσει να τη χρησιμοποιήσει. Οι επισκέπτες λοιπόν έχοντας πλήρη γνώση αυτού του εγγράφου ήταν φυσικό να αγνοήσουν τις φωνές της ιδιοκτήτριας της πλατφόρμας και του συζύγου της και να ανέβουν σε αυτή με σκοπό να έχουν μια πιο εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα λόγω της βραχώδους υφής της περιοχής.

Αμέσως μετά ο φερόμενος ως σύζυγος της κυρίας ανέβασε με μηχανικά μέσα τη σκάλα που παρέχει την πρόσβαση προς την εξέδρα και έβαλε μια αλυσίδα με λουκέτο.

Ο αλλοδαπός που ήταν επάνω βούτηξε στη θάλασσα, αλλά ο Ηρακλειώτης με την κόρη του παρέμειναν παρέμειναν εγκλωβισμένοι και του ζήτησαν να ανοίξει αμέσως, αφού ο πατέρας είχε επάνω του όλα τα προσωπικά του αντικείμενα και δεν ήταν σε θέση να κολυμπήσει άμεσα. Η «κυρία» και ο σύζυγός της, όχι μόνο δεν προσφέρθηκαν να βοηθήσουν άμεσα, αλλά πήραν τα πράγματά τους και την παρέα τους και έφυγαν αφήνοντας μπαμπά και κόρη στην εξέδρα κλειδωμένους. Αμέσως κλήθηκε το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου ανταποκρινόμενο άμεσα στο αίτημα του πατέρα και έστειλε σωστική λέμβο για να τους απεγκλωβίσει. Σημειώνεται σύμφωνα με την κατάθεσή του στις αρχές ότι ο πατέρας είχε πανικοβληθεί, αφού η πλατφόρμα κουνούσε πάρα πολύ στο νερό και το κοριτσάκι βλέποντας αυτό τον πανικό άρχισε να κλαίει. Μετά τη μεταφορά του στην ξηρά, πατέρας και αλλοδαποί μάρτυρες προσέφυγαν στο Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου για τα περεταίρω.

Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι στη συγκεκριμένη παραλία αλλά και μέσα στα οικόπεδα που έχει πουλήσει στους αλλοδαπούς η κατασκευάστρια εταιρεία συμφερόντων της εν λόγω κυρίας, υπάρχουν παράνομες κατασκευές, των οποίων ευτυχώς έχει δρομολογηθεί από το 2013 η κατεδάφιση από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά που ακόμα δεν έχει προχωρήσει…

Πάντως για μια ακόμη φορά γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι και μάλιστα σε ανθρώπους μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, οι οποίοι αγαπούν την Κρήτη σαν δεύτερη πατρίδα τους και επίσης επενδύουν μεγάλα κεφάλαια στο νησί δημιουργώντας συγχρόνως νέες θέσεις εργασίας για τους ντόπιους.