«Πρόκειται για μια από τις πιο δύσκολες προς διερεύνηση υποθέσεις των τελευταίων ετών. Οι πραγματογνώμονες και οι πυροσβέστες του ανακριτικού γραφείου της Πυροσβεστικής θα έχουν πολλή δουλειά και απαιτείται χρόνος για να μπορέσουν να βγάλουν κάποιο ασφαλές συμπέρασμα. Πάντως, μια επιχείρηση που είναι κλειστή και καταστρέφεται από πυρκαγιά, η πείρα μάς έχει δείξει ότι είτε έχει συμβεί κάποιο βραχυκύκλωμα ή άλλου είδους ατύχημα είτε πρόκειται από εμπρησμό από πρόθεση». Αυτό ανέφερε μιλώντας στην «Π» στέλεχος της Πυροσβεστικής αναφορικά με τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη το εργοστάσιο κατασκευής στρωμάτων “Βατσινά”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη από την Π.Υ έχουν οριστεί δύο πραγματογνώμονες που θα ερευνήσουν τα αίτια της πυρκαγιάς, η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς την επιχείρηση.ζ`

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, το εργοστάσιο στρωμάτων ήταν ασφαλισμένο, όμως σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, το ποσό της ασφάλισης (είναι γνωστό στην «Π») δεν είναι σίγουρο εάν είναι ανάλογο με τη μεγάλη ζημιά που υπέστη η επιχείρηση. Τις επόμενες ημέρες πάντως αναμένεται να ξεκινήσει σιγά - σιγά η κλήση για κατάθεση, τόσο των ιδιοκτητών όσο και αυτοπτών μαρτύρων, αλλά και άλλων ατόμων που ίσως μπορούν να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Αξιωματικός της Πυροσβεστικής ρωτήθηκε εάν διερευνάται στο πλαίσιο της υπόθεσης και η απόπειρα εμπρησμού τον Μάιο του 2009 στην επιχείρηση του κ. Βατσινά στην οδό Παπαναστασίου. «Δεν πιστεύουμε ότι μπορούν να συσχετιστεί η μία υπόθεση με την άλλη» ανέφερε.

Τότε άγνωστοι επιχείρησαν ευτυχώς ανεπιτυχώς να βάλουν φωτιά στο κατάστημα του κ. Βατσινά, χάρη όμως σε έναν κάτοικο της περιοχής η φωτιά δεν προκάλεσε μεγάλες ζημιές.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά από τις αρχές, ο δράστης ή οι δράστες επιχείρησαν να σπάσουν με πέτρα τη τζαμαρία του καταστήματος και να ρίξουν στο εσωτερικό ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό. Η προσπάθεια των δραστών δεν είχε το αποτέλεσμα που περίμεναν και έτσι προκλήθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο της επιχείρησης.