Με τη θεατρική παράσταση «Ποιος σκότωσε τον Ουίλιαμ» συνεχίζονται σήμερα τα φετινά «Αικατερίνεια 2017» που πραγματοποιούνται στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης Πατελών.

Πιστή στο όραμά της για παροχή πολιτισμού προς όλους, η συνοικία Αγίας Αικατερίνης, μέσα από την τεράστια προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης, προσφέρουν για μία ακόμα χρονιά ανοιχτές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η παράσταση «Ποιος σκότωσε τον Ουίλιαμ» ανεβαίνει από τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου στις 9.00 σήμερα το βράδυ στο πάρκο μπροστά από την εκκλησία Αγίας Αικατερίνης Πατελών κι έχει κερδίσει ήδη το κοινό. Πρόκειται για μια θεότρελη κωμωδία της Λίλιαν Δημητρακοπούλου, που αποτελεί παρωδία του πασίγνωστου έργου Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ αλλά, σύμφωνα με το έργο, με έναν θίασο αλλ’ αντ’ άλλων!

Μία μεθυσμένη σκηνοθέτις που εισβάλει μέσα στη σκηνή ενώ το έργο παίζεται, μια «μικρή» Ιουλιέτα 45 χρονών(!), ένας Ρωμαίος που ξεχνάει τα λόγια του, ένας ηθοποιός για 5 ρόλους, σκηνικά που γκρεμίζονται, ένας ανήσυχος σκύλος, μία πωλήτρια καλλυντικών, ένας αδέξιος μάστορας, μία δευτεροκλασάτη ηθοποιός, ένας φαντασμένος γόης, μια οξύθυμη αναρχική και ένας αγαθός γίγαντας, αποτελούν το καστ όπου υπό το ρυθμό ενός ανίδεου DJ κινούνται ανάμεσα σε ένα ετοιμόρροπο σκηνικό. Θα καταφέρει η ανισόρροπη σκηνοθέτις να σώσει τα προσχήματα ή όλα τα παραπάνω θα μετατρέψουν την πιο θλιβερή ιστορία αγάπης που γράφτηκε ποτέ σε μία καταστροφική παράσταση;

Διανομή με σειρά εμφάνισης: Γεωργία Μαυρογιάννακη, Στέλλα Κορνίλη, Νίκος Μανιάς, Κλεοπάτρα Βρεττού, Κωνσταντίνα Αγγελίδη, Μαρίνα Στεφανάκη, Μαρία Μακράκη, Αντώνης Βούρλος και Γιάννης Λαμπράκης.

Σκηνικά - Αντώνης Βούρλος. Επιμέλεια - ζωγραφική σκηνικού - Γιάννης Λαμπράκης.

Μουσική επιμέλεια - Μάνος Μανιάς, Κοστούμια - Ειρήνη Μιλαθιανάκη, Αφίσα - Γιάννης Λαμπράκης, Χορογραφία - Μαρία Φαρσάρη.