Σε πελάγη ευτυχίας πλέει το πόλο του ΟΦΗ μετά την ιστορική άνοδο στην Α1 και μαζί του ο άνθρωπος συνώνυμο του τμήματος, ουσιαστικά από την πρώτη μέρα λειτουργίας του. Μιλάμε φυσικά για τον Μιχάλη Σπαγουλάκη, τον ακούραστο εργάτη της ομάδας εδώ και σχεδόν 30 χρόνια που μπορεί να μην βίωσε από κοντά τον θρίαμβο στον Γέρακα αλλά δικαιώθηκε έστω και αργά για τις αμέτρητες ώρες που έχει αφιερώσει στην αγαπημένη του ομάδα.

«Κανένας δεν περίμενε στην αρχή της χρονιάς ότι θα είχαμε ένα τόσο ευχάριστο φινάλε. Ξεκινήσαμε με στόχο την παραμονή αλλά αυτή η ομάδα είχε αποκτήσει γερές βάσεις τα δύο τελευταία χρόνια και με την έλευση του Μάκη Βολτυράκη, κατάφερε να απογειωθεί. Κάναμε σωστή προετοιμασία και διαχειριστήκαμε όπως έπρεπε τις καταστάσεις. Είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον ΟΦΗ ο Βολτυράκης, ανέβασε επίπεδο την ομάδα κι έκανε τα παιδιά να πιστέψουν πιο πολύ στους εαυτούς τους», τονίζει στην «Π» ο έφορος του ΟΦΗ και αναφέρεται στη συμβολή του Γιάννη Δανδάλη: «Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη έχει βάλει την σφραγίδα του σε αυτήν την επιτυχία. Είναι πάντα κοντά στο τμήμα και του αξίζει ένα μεγάλο μερίδιο. Όπως και στον κόσμο, ανώνυμο και επώνυμο που βοήθησε τα παιδιά στα κρίσιμα παιχνίδια. Είδα άτομα να πατάνε για πρώτη φορά το πόδι τους στο κολυμβητήριο και μακάρι να τους κερδίσουμε ως φιλάθλους».

Ο Μιχάλης Σπαγουλάκης έχει ζήσει όλες τις ευχάριστες και τις δυσάρεστες στιγμές στην ιστορία του πόλο του ΟΦΗ. Τα πρώτα βήματα, τις αποτυχημένες προσπάθειες για την άνοδο στα σαλόνια την δεκαετία του ’90, την παρακμή στη συνέχεια και την πτώση στη Β’ Εθνική, την αναγεννητική προσπάθεια των τελευταίων ετών.

«Την ομάδα αυτή την χαρακτηρίζει διαχρονικά το παρεϊστικο κλίμα, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που έρχονται ή φεύγουν. Έχει την ίδια φιλοσοφία, την ίδια χημεία και δεν πρόκειται να τα χάσει αυτά τα στοιχεία. Προσωπικά μπήκα στον χώρο δίχως να ξέρω τίποτα όμως μαθήτευσα πλάι σε σπουδαίους ανθρώπους, προπονητές, προέδρους και παράγοντες. Έτσι αγάπησα το άθλημα και το υπηρέτησα, κάνοντας μόνο φίλους σε αυτή τη διαδρομή. Είναι μια μεγάλη δικαίωση αυτή για μένα και νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που βοήθησαν το τμήμα όλα αυτά τα χρόνια. Ο ΟΦΗ έχει καταξιωθεί στο ελληνικό πόλο κι έχει κερδίσει τον σεβασμό φίλων και αντιπάλων. Κάναμε το παραπάνω βήμα και πρέπει με σωστή οργάνωση και σκληρή δουλειά, να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία, συνεχίζοντας να δίνουμε χώρο και χρόνο στα δικά μας παιδιά».

*Η Περιφέρεια Κρήτης συγχαίρει θερμά με ανακοίνωσή της όλους τους παίκτες, τους προπονητές και τη διοίκηση της ομάδας πόλο του ΟΦΗ, για την άνοδο στην Α1.

«Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή στην ιστορία της ομάδας, μια στιγμή για την οποία είμαστε όλοι υπερήφανοι. Με τη μεγάλη αυτή επιτυχία του ΟΦΗ, επισφραγίζεται μια περίοδος κατά την οποία παίκτες και προπονητές ξεπέρασαν τον εαυτό τους, στην πορεία για τη μεγάλη επιβράβευση. Σε όλα τα μέλη της ομάδας ευχόμαστε καλή συνέχεια με ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο».