Κάθε «ανοιχτή Κυριακή» συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Φορείς και συλλογικότητες αντιδρούν στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, τα περισσότερα καταστήματα ανοίγουν και οι καταναλωτές που θέλουν να προχωρήσουν σε αγορές θα το κάνουν, αδιαφορώντας για οποιαδήποτε αντίδραση.

Οι πολιτικές θέσεις πολλές και οι διαφοροποιήσεις τους ακόμα περισσότερες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει η πολιτική της νυν κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η οποία κατακεραύνωνε πριν εκλεγεί μέσω των εκπροσώπων της τον νόμο 4177 και τόνιζε πως θα τον καταργήσει. Και πράγματι, μπορεί να χρειάστηκαν δύο ολόκληρα χρόνια για να αλλάξει τον νόμο η κυβέρνηση, αλλά το έπραξε. Πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, έφερε άλλες διατάξεις σε πολυνομοσχέδιο, σύμφωνα με τις οποίες καταργείται το άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο του νόμου 4177 και… απελευθερώνεται! Ειδικότερα, σύμφωνα με τον νέο νόμο, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίγουν όλες τις Κυριακές από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο με εξαίρεση τη… δεύτερη Κυριακή του Αυγούστου (για να κάνουμε και κανένα μπάνιο). Σε κάποιους τουριστικούς δήμους το άνοιγμα νομοθετείται και στους υπόλοιπους αποφασίζει ο κατά τόπους περιφερειάρχης σε συνεργασία με τους φορείς.

Μετά από αυτή την εντελώς «αριστερή» ρύθμιση, γίνεται πλήρως κατανοητό πως η Ελλάς ανήκει στην Ευρώπη. Υπό την έννοια ότι δεν αποφασίζει, δεν αυτενεργεί. Το δηλώνουν άλλωστε πλέον απερίφραστα ολοένα και περισσότεροι υπουργοί. Οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ κάνουν σαφές πως εκτός από τα «λούσα» που απολαμβάνουν στις θέσεις τους, για όλα τα υπόλοιπα δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, αφού αποφασίζουν οι ξένοι. Βολικό για έναν «αριστερό» αυτό, άβολο για τη χώρα.

Οπότε καταλήγουμε στο ίδιο άχαρο συμπέρασμα. Όσο κι αν διαμαρτυρόμαστε, οι ξένοι έχουν το πάνω χέρι. Επομένως, τι να φταίει η Bουλή, τι να φταιν οι εκπρόσωποι, έρημοι και απρόσωποι βρε, αν πονάει η κεφαλή, φταίει η απρόσωπη αγάπη που’ χε βρει. Ας ελπίσουμε κάποια μέρα οι εκπρόσωποι να αποκτήσουν πρόσωπο κι η Ελλάδα ηγέτες. Κι ως τότε, θα συνεχίσουμε να ρίχνουμε μελάνι στο τρύπιο χωνευτήρι…