Μια διττή δράση με θέμα τον κρητικό Αμπελώνα, στο πλαίσιο συμμετοχής του στο πρόγραμμα «TUI Care Foundation, FUTOURIS Project: Crete, First steps towards a sustainable food destination 2017-2019» οργάνωσε το ξενοδοχείο Creta Maris Beach Resort.

Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου μυήθηκαν στο κορφολόγημα του αμπελώνα που διατηρεί το Creta Maris εντός του ξενοδοχειακού χώρου, ενώ κατά τη διάρκεια της οινογνωσίας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κρητικού οίνου.

Με αφετηρία τον αμπελώνα του ξενοδοχείου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την αθέατη φροντίδα του αμπελώνα που καλλιεργείται με βάση τις προδιαγραφές του καν. ΕΕ 834|07 (περί βιολογικής γεωργίας) και περιλαμβάνει 13 γηγενείς ποικιλίες. Κατά τη διάρκεια της δράσης παρουσιάστηκαν στοιχεία για την τέχνη του καλλιεργείν μέσα από την προσωπική εμπειρία, τις αναμνήσεις και τα βιώματα μέλους του προσωπικού του ξενοδοχείου.

Η εκδήλωση οινογνωσίας ανέδειξε τις γηγενείς ποικιλίες αμπέλου του νησιού που διατηρούν οι συμμετέχοντες οινοποιοί του Futuris Project. Το προσωπικό του ξενοδοχείου δημιούργησε μία άκρως φιλική ατμόσφαιρα, στην οποία οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εισέλθουν στο χώρο των μυστικών της παραγωγής του κρητικού οίνου και να ανακαλύψουν τα αρώματα και την πολύπλευρη επίγευση αυτών.

Στόχος της διττής δράσης ήταν η μύηση των επισκεπτών σε μια από τις αρχαίες αγροτικές τεχνικές των Κρητών και η ενημέρωσή τους για τις πρωτοβουλίες ανάπτυξης δομών βιώσιμου διατροφικού προορισμού στην Κρήτη.

Η βιωματική δράση χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη συμμετοχή επισκεπτών. Οι επισκέπτες έγιναν κοινωνοί του κρητικού τρόπου ζωής, του πολιτισμού και των παραδόσεων του νησιού.