Στην τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί σε δρόμους των νότιων παράλιων του νομού Ηρακλείου τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε καλοκαίρι, αναφέρεται σε ερώτησή του προς τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ο περιφερειακός σύμβουλος Ηρακλείου Γιώργος Ματαλλιωτάκης. Στην ερώτησή του ο κ. Ματαλλιωτάκης, που ζητά άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν τους κατοίκους αλλά και τους επαγγελματίες της περιοχής, αναφέρεται στους δρόμους που οδηγούν στους Καλούς Λιμένες καθώς:

- ο μοναδικός ασφαλτοστρωμένος δρόμος από την Πόμπια του δήμου Φαιστού και τα Πηγαϊδάκια είναι επικίνδυνα στενός και λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν, μετά τις πυρκαγιές του 2013, σε πολλά σημεία του είναι εντελώς κατεστραμμένος, ενώ οι υπόλοιποι χωματόδρομοι της περιοχής είναι σε απαράδεκτη κατάσταση.

«Είναι γνωστό ότι τα νότια παράλια του νομού Ηρακλείου αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες ντόπιους και ξένους επισκέπτες ιδιαίτερα τους μήνες του καλοκαιριού» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ματαλλιωτάκης και προσθέτει:

«Όμως, παρά την τεράστια οικονομική ανάπτυξη της νότιας πλευράς του νομού μας, υπάρχουν και περιοχές όπου πρώτα οι κάτοικοι και στη συνέχεια οι επισκέπτες τους έχουν να αντιμετωπίσουν τριτοκοσμικές συνθήκες οδηγώντας σε δρόμους που η κατάσταση τους αλλά και η εγκατάλειψη τους μας γυρνά πολλά χρόνια πίσω! Οι Καλοί Λιμένες βρίσκονται 75km νοτιοδυτικά του Ηρακλείου και αποτελούν το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο χωριό των Αστερουσίων Ορέων. Είναι από τις ελάχιστες παραθαλάσσιες περιοχές των Αστερουσίων στις οποίες μπορούμε να φτάσουμε μέσω ασφαλτοστρωμένου δρόμου. Για να φτάσουμε θα πρέπει να οδηγήσουμε από την Πόμπια του δήμου Φαιστού και να περάσουμε τα Πηγαϊδάκια».

Ο κ. Ματαλλιωτάκης αναφέρεται στη στενότητα του δρόμου αλλά και την επικινδυνότητά του, ενώ καταλήγει ρωτώντας τον περιφερειάρχη πώς σκοπεύει η Περιφέρεια να λύσει το πρόβλημα, ποιο είναι το πλάνο τουριστικής αξιοποίησης της περιοχής και κατά πόσο είναι διατεθειμένη να αποστείλει άμεσα κλιμάκιο μηχανικών, ώστε να μελετηθούν και να εκτιμηθούν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις που απαιτεί το οδικό δίκτυο στα νότια του νομού.