Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Ευρωμπάσκετ νέων - ανδρών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας από σήμερα έως τις 23 Ιουλίου ξεκίνησε σήμερα η Ελλάδα που στην πρεμιέρα της διοργάνωσης αντιμετωπίζει την Τσεχία (9.15μ.μ.) στα Χανιά. Οι αγώνες της ελληνικής ομάδας θα μεταδοθούν από τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης στην Α’ Φάση (15-18/7) και από τα κανάλια Novasports της Β’ Φάσης (19-23/7). Όλοι οι αγώνες μεταδίδονται και από το κανάλι της FIBA στο YouTube.To Πρόγραμμα των αγώνων στην Α’ Φάση

Χανιά (Α’ και Β’ Όμιλος)

Σήμερα

Σουηδία-Γερμανία, 1.45μ.μ., Ισλανδία-Γαλλία, 4μ.μ., Μαυροβούνιο-Τουρκία, 6.15μ.μ., Τσεχία-Ελλάδα 9.15μ.μ.

16 Ιουλίου

Γαλλία-Μαυροβούνιο, 2.30μ.μ., Τουρκία-Ισλανδία 4.45μ.μ., Γερμανία-Τσεχία 7μ.μ., Ελλάδα-Σουηδία 9.15μ.μ.,

17 Ιουλίου

Μαυροβούνιο-Ισλανδία 2.30μ.μ., Τσεχία-Σουηδία 4.45μ.μ., Γαλλία-Τουρκία 7μ.μ., Γερμανία-Ελλάδα 9.15μ.μ.

Ρέθυμνο (Γ’ και Δ’ όμιλος)

Σήμερα

Ουκρανία-Λιθουανία 2.30μ.μ., Σλοβενία-Ισπανία 4.45μ.μ., Ισραήλ-Λετονία 7μ.μ., Ιταλία-Σερβία 9.15μ.μ.

Κυριακή (16 Ιουλίου)

Λετονία-Ουκρανία, 2.30μ.μ., Σερβία-Σλοβενία 4.45μ.μ., Ισπανία-Ιταλία 7μ.μ., Λιθουανία-Ισραήλ 9.15μ.μ.,

Δευτέρα 17 Ιουλίου

Ιταλία-Σλοβενία 2.30μ.μ., Ουκρανία-Ισραήλ 4.45μ.μ., Λετονία-Λιθουανία 7μ.μ., Ισπανία-Σερβία 9.15μ.μ.Η 12άδα της Εθνικής νέων-ανδρών

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε τους 12 παίκτες που θα βρίσκονται στην αποστολή της Εθνικής νέων-ανδρών, στο Ευρωμπάσκετ. Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Μιχάλης Λούντζης, έδειξαν πως ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους μετά και τη χθεσινή προπόνηση και θα είναι στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού Ηλία Παπαθεοδώρου. Οι δύο παίκτες που αποχαιρετούν την ομάδα είναι ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης και ο Δημήτρης Κουρέπης. Οι 12 είναι: Κόνιαρης, Καρράς, Χαραλαμπόπουλος, Σκουλίδας, Δίπλαρος, Μουράτος, Λούντζης, Τάταρης, Φλιώνης, Μιλεντίγιεβιτς, Αγραβάνης και Χρηστίδης.ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ: Ο στόχος της Εθνικής μας

Ο προπονητής της Εθνικής μας, Ηλίας Παπαθεοδώρου, τόνισε για τη διοργάνωση: “Βασικός μας στόχος είναι να παρουσιάσουμε το επίπεδο των παικτών μας.

Στο επίπεδο Νέων Ανδρών οι παίκτες είναι επαγγελματίες.

Είναι μία καλή ευκαιρία για όλους να συναγωνιστούν και να καταλάβουμε όλοι τι χρειάζεται να βελτιώσουν”. Π. Τσαγκρώνης (ΓΓ ΕΟΚ): “Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια και τους τρεις Δήμους για τη συμπαράστασή τους. Η ομοσπονδία θα είναι κοντά σε όποιο κάλεσμα γίνει από την Κρήτη για διεθνείς διοργανώσεις”.

Α. Κόνιαρης (παίκτης): “Επιτυχία για μας θα είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ και να έχουμε αυτό το δέσιμο”.

Αν. Βάμβουκας (δήμαρχος Χανίων): “Εχουμε μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στην Κρήτη. Τα Χανιά αγαπούν το μπάσκετ και χαιρόμαστε που θα έχουμε την ευκαιρία σε συνεργασία με τους Δήμους Ηρακλείου και Ρεθύμνου να υποδεχτούμε μία μεγάλη διοργάνωση”.

Κ. Βαρδαβάς (αντιδήμαρχος Ηρακλείου): “Στο Ηράκλειο θα υποδεχτούμε την τελική φάση και ευχαριστούμε την ΕΟΚ και τη FIBA για την εμπιστοσύνη. Περιμένουμε στο Ηράκλειο όλους τους Κρητικούς για την τελική φάση”.

Ν. Συριγωνάκης (εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού Περιφέρειας Κρήτης): “Για την περιφέρεια Κρήτης το συγκεκριμένο γεγονός έχει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον και ιδιαίτερη αξία, γιατί αποτελεί ένα πρώτης τάξης διαφημιστικό προϊόν για το νησί μας, όχι μόνο στις άλλες 5 συμμετέχουσες χώρες, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο”.