Oι περισσότεροι παίκτες του Εργοτέλη αποτελούν παρελθόν Oι περισσότεροι παίκτες του Εργοτέλη αποτελούν παρελθόν

Αχτίδα αισιοδοξίας φάνηκε χθες για τον Εργοτέλη καθώς με επιστολή του προς τη Γενική Συνέλευση ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Βρέντζος έκανε γνωστό ότι υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από Ελλάδα και εξωτερικό για την επόμενη μέρα. Για τις περιπτώσεις των ενδιαφερομένων ο κ. Βρέντζος, ο οποίος για επαγγελματικούς λόγους δεν έδωσε το “παρών” στη χθεσινή Γ.Σ. τόνισε ότι «Η πρώτη από αυτές έχει να κάνει με Έλληνα επιχειρηματία με έδρα την Αθήνα, ο οποίος επιθυμεί να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ.

Χωρίς να είναι κάποιο γνωστό ή μεγάλο όνομα, πρόκειται για έναν επιτυχημένο επιχειρηματία ο οποίος φαίνεται να έχει τη δυνατότητα, ενδεχομένως μαζί με φίλους ή συνεταίρους του, να διατηρήσει τουλάχιστον στη Football League μια ΠΑΕ με σταθερή και αξιοπρεπή παρουσία».

Όσο για τη δεύτερη ανέφερε ότι «αφορά ξένο επενδυτή μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, Χριστιανό Ορθόδοξο, με εθνικότητα εκτός Ευρώπης, ο οποίος είναι ήδη ιδιοκτήτης 2 ποδοσφαιρικών ομάδων, μίας Α' κατηγορίας στη χώρα του και μίας άλλης Β' κατηγορίας σε χώρα της Ευρωπαικής Ένωσης.

Ο άνθρωπος αυτός ενδιαφέρεται να αποκτήσει και μια τρίτη ομάδα, εντός ΕΕ, με τον Εργοτέλη να του φαίνεται μια ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Ο στόχος του είναι η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα, αν όχι άμεσα, τότε μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργοτέλη «και οι 2 υποψήφιοι επενδυτές φαίνεται, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, να επιθυμούν την παρουσία μου, κάτι το οποίο επαναλαμβάνω για ακόμα μια φορά δεν ζητώ ούτε επιβάλλω», ενώ όπως τονίζει «και στις 2 περιπτώσεις, λόγω της χρονικής πίεσης, η επένδυση πιθανόν να πραγματοποιηθεί μέσω του Ερασιτέχνη (Γ.Σ.), με τη μορφή χορηγίας προς τον Γ.Σ. η οποία θα έχει ως σκοπό την απόκτηση μετοχών της ΠΑΕ από τον Γ.Σ. και την μετέπειτα μεταβίβασή τους στον επενδυτή. Κατά συνέπεια, βάσει και της επιθυμίας των επενδυτών για παραμονή μου, η παρουσία μου στην προεδρία του Γ.Σ. πιθανότατα να είναι αναγκαία μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας (2-3 μήνες)».

Βάσει όλων αυτών, το ΔΣ και η Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου, με τη σύμφωνη γνώμη και άλλων επιφανών παραγόντων οι οποίοι ενδεχομένως να συμμετέχουν στην επόμενη μέρα του Γ.Σ., αποφάσισε να προτείνει στη χθεσινή Γενική Συνέλευση την περαιτέρω αναβολή της λήψης απόφασης για την ίδρυση ή όχι ΠΑΕ, η οποία θα παρθεί οριστικά στη συνέχιση της συνέλευσης τη μεθεπόμενη Δευτέρα 24/07.

Την ίδια μέρα, στις 24/07 δηλαδή, ανάλογα με τις εξελίξεις στην ΠΑΕ, θα αποφασιστεί επίσης η κατηγορία στην οποία θα μετέχει η 1η ομάδα σε περίπτωση μη συμμετοχής στη Football League (Γ’´Εθνική ή Α1 ΕΠΣΗ). Επίσης, πάλι ανάλογα με τις εξελίξεις στην ΠΑΕ, είτε θα προκηρυχθούν εκλογές στον Γ.Σ. είτε θα συνεχίσει το νυν διοικητικό συμβούλιο για τους επόμενους 2-3 μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της ΠΑΕ.

Στις 15 οι αποχωρήσεις

Στο μεταξύ χθες είχαμε συνέχεια αποδεσμεύσεων στον Εργοτέλη, καθώς λύθηκε η συνεργασία με τους Γιώργο Βασιλειάδη, Περικλή Βελλίνη, Γιάννη Γκοτσούλια και Θωμά Γκαρακλίδη, τους οποίους η διοίκηση ευχαρίστησε για την προσφορά τους και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια. Πλέον οι αποχωρήσεις έχουν φτάσει τις 15 και έπεται συνέχεια… Κάποιοι εξ αυτών που έφυγαν έχουν ήδη κλείσει σε άλλες ομάδες (Σερτζίνιο στη Ρόδο, Λέτσο στον Αήττητο) ενώ άλλοι είναι κοντά σε συμφωνία (Κατσικοκέρης με Εθνικό, Καιμακαμούδης με Κηφισιά).