Το μουσικό παραμύθι «ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ» του Βολφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2017» του Δήμου Ηρακλείου αύριο, Κυριακή 16, τη Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 9:30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο. «Ο μαγικός αυλός» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

Κείμενο-αφήγηση Κάρμεν Ρουγγέρη.

Σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη – Χριστίνα Κουλουμπή.

Μετά το πολύ επιτυχημένο ανέβασμα του “Κουρέα της Σεβίλλης” με μουσική του Τζοακίνο Ροσσίνι, συνεχίζουμε με το ίδιο σκεπτικό ,προκειμένου να γνωρίσουμε αυτή τη φορά στους μικρούς μας φίλους τον μοναδικό Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

Έτσι, η όπερά του “Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ” μεταμορφώνεται σε ένα μουσικό παραμύθι πλημμυρισμένο από τις υπέροχες μελωδίες αυτού του μοναδικού συνθέτη.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο βασιλιάς της μέρας και η βασίλισσα της νύχτας κάποτε αγαπήθηκαν τρελά και αποφάσισαν να ενωθούν. Όμως η αγάπη τους αυτή κράτησε πολύ λίγο. Εκείνη ήταν φτιαγμένη από ψέματα και κακία, εκείνος από αλήθεια και καλοσύνη. Εκείνη ήθελε να εξουσιάζει με το σκοτάδι, εκείνος ήθελε να βασιλεύει με το φως. Πώς να ταιριάξουνε λοιπόν; Χώρισαν, και η μεγάλη αγάπη τους έγινε αμέσως έχθρα.

Μετά από 9 μήνες η σκοτεινή βασίλισσα έφερε στον κόσμο ένα όμορφο κοριτσάκι, την Παμίνα, στην οποία ποτέ δεν είπε ποιος είναι ο πατέρας της. Το ‘μαθε ο βασιλιάς της μέρας και σκοτείνιασε. Ήθελε να την πάρει κοντά του. Φοβόταν μήπως ζώντας δίπλα στην μητέρα της έπαιρνε από τον χαρακτήρα της. Έτσι μια μέρα την έκλεψε κρυφά και έβαλε να την φυλάνε σ’ έναν όμορφο πύργο. Θύμωσε τότε η βασίλισσα της νύχτας. Μαύρισε ακόμα περισσότερο τον ουρανό της, έσβησε τ’ αστέρια της. Έπρεπε να βρει κάποιον τρόπο να πάρει πίσω την κόρη της. Άρχισε λοιπόν να αναζητεί ένα παλικάρι. Ένα παλικάρι που θα μπορούσε να τη βοηθήσει. Το βρήκε στο πρόσωπο του πρίγκιπα Ταμίνο, αλλά και του Παπαγκένο… Το έργο έχει συναρπαστική πλοκή που είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων προσφέροντας στα παιδιά χαρά, διασκέδαση, αλλά και πολλά πολλά μηνύματα. Ο πρίγκιπας Ταμίνο - σύμβολο της αρετής και της αγάπης - βρίσκει στο πρόσωπο της Παμίνας το ιδανικό ταίρι. Όμως το ζευγάρι θα περάσει από πολλές δοκιμασίες. Με όπλο την αγάπη, οι ήρωές μας θα νικήσουν και θα ενωθούν για πάντα. Μαζί τους ο Παπαγκένο, ένας τρισχαριτωμένος παραμυθένιος ήρωας, που με τις σκανδαλιές του θα χαρίσει στα παιδιά στιγμές χαράς και γέλιου. Το έργο τελειώνοντας βρίσκει τους δύο εχθρούς, βασίλισσα της νύχτας και βασιλιά της μέρας, ενωμένους. Το καλό θα νικήσει το κακό και θα απλωθεί σ’ όλη τη γη. Η παράσταση με διαλεχτούς ηθοποιούς-τραγουδιστές, με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, χορογραφημένη στην λεπτομέρεια, γεμάτη χρώματα και φως, με μια συναρπαστική πλοκή είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Συντελεστές: Κείμενο-αφήγηση Κάρμεν Ρουγγέρη, σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη, Χριστίνα Κουλουμπή, σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή, κίνηση-χορογραφίες-φωτισμοί: Πέτρος Γαλλιάς, μουσική επεξεργασία-video art: Αντώνης Δελα- πόρτας, στίχοι και μουσικοί επιλογή: Ανδρέας Κουλουμπής, διδασκαλία τραγουδιών: Λαρισα Ερεμεγιεβα, Μίνα Δελαπόρτα, βοηθός ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου, βοηθός σκηνογράφου: Χρήστος Γραπας, artwork: Λουκάς Μελάς.

Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί: Ιωάννης Καλύβας, Εστέλλα Κοπανου, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου, Δημήτρης Μαριζας, Βαρβάρα Μπίζα, Άντζελα Ξυδη, Αντώνης Παπαδάκης, Νικόλας Παπακωνσταντίνου, Κατερίνα Σουσουλα.