Την αντίδραση του προέδρου της ΔΕΠΤΑΗ, κ. Μηνά Καπετανάκη, προκάλεσε η βαρύγδουπη, όπως τη χαρακτηρίζει, ερώτηση της παράταξης των «Ανοικτών Οριζόντων» σε σχέση με την αποπομπή του κ. Π.Αναστασάκου από τη διεύθυνση τεχνικών έργων και τη μετακίνησή του στη θέση του προϊσταμένου στη διεύθυνση προγραμματισμού και ανάπτυξης της δημοτικής επιχείρησης.

Ο κ. Καπετανάκης στη γραπτή απάντησή του αφήνει σαφέστατους υπαινιγμούς σε σχέση με τη σκοπιμότητα της προβολής της αντιπαράθεσης του κ. Αναστασάκου με την Επιτροπή Παρακολούθησης του Πολιτιστικού Κέντρου στη συγκεκριμένη χρονική φάση. Παράλληλα. επιφυλάσσεται να απαντήσει προοπτικά για το πώς και σε ποιους κατανέμονται οι ευθύνες για την εξέλιξη του Πολιτιστικού Κέντρου.

Ειδικότερα, στην απάντησή του ο κ. Καπετανάκης τονίζει τα εξής:

«Ο κ. Λαζαρίδης, πριν αναφερθεί στα βαρύγδουπα περί «ευρωπαϊκού διαφωτισμού»  και  «πάγιας νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», θα έπρεπε να διερωτηθεί: Πώς και σε ποιες αρχές υπακούει η συνεργασία της δημοτικής αρχής και του δημάρχου με δημοτικό υπάλληλο, σε θέση μεγάλης ευθύνης μάλιστα,   ο οποίος αναρωτιέται δημόσια σε ΜΜΕ «ποιος  κυβερνά αυτήν την πόλη»!  Εκτός αν ο κ. Λαζαρίδης και η παράταξή του κρίνουν ότι αυτή η συνεργασία δεν είναι απαραίτητη ή μπορεί να μην αξιολογείται.  

Και ακόμη ας διερωτηθεί: Ποια ακριβώς υπήρξε η στάση της δημοτικής αρχής κατά τα τελευταία τρία έτη απέναντι στον διευθυντή της τεχνικής  υπηρεσίας της ΔΕΠΤΑΗ, του οποίου πάντως η επιστημονική συγκρότηση και οι ικανότητες, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε,  δεν αμφισβητήθηκαν ποτέ κατά τη διάρκεια της θητείας του και εξακολουθούν να μην αμφισβητούνται.

Και τέλος: Ας απαντήσει στο ερώτημα αν ήταν τώρα η κατάλληλη στιγμή να προταχθεί δημόσια η «κόντρα» του κ. Αναστασάκου με την Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου και πώς αυτό εξυπηρετεί την οφειλόμενη συνεργασία των δυο πλευρών.  Σε ό,τι αφορά στις ευθύνες, τις οποίες ο κ. Λαζαρίδης επιχειρεί να αποδώσει στη δημοτική  αρχή, οι περιστάσεις  δεν επιτρέπουν τη δεδομένη στιγμή  να του δοθεί η πρέπουσα απάντηση.  Τώρα προέχει η ολοκλήρωση της β΄φάσης του  Πολιτιστικού Συνεδριακού  Κέντρου Ηρακλείου.   Για τα υπόλοιπα, να είναι βέβαιος, θα μιλήσουμε όταν έρθει η ώρα».