Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αριστέα ΠλεύρηΗ αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αριστέα Πλεύρη

«Στο Ηράκλειο γνωριζόμαστε όλοι» σχολιάζει με νόημα η αντιδήμαρχος Πολιτισμού - Εθελοντισμού, κ. Αριστέα Πλεύρη, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε από τη μείζονα αντιπολίτευση σε σχέση με τη βιντεοσκόπηση των εκδηλώσεων του φεστιβάλ «5+1 πολιτισμοί» του 2016.

Ειδικότερα, όπως χαρακτηριστικά τονίζει σε σχετική ανακοίνωση της, «κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12ης Ιουλίου 2017 εξήγησα γιατί δεν κατέστη δυνατή η βιντεοσκόπηση των εκδηλώσεων του φεστιβάλ «5+1 πολιτισμοί» του 2016, λόγω ελλείψεως άδειας από τους δημιουργούς.

Περαιτέρω εξήγησα ότι, προκειμένου να μην χαθεί η χορηγία, ζήτησα να βιντεοσκοπηθούν άλλες εκδηλώσεις, όπως και έγινε.

Τα σχετικά DVD με τις βιντεοσκοπημένες εκδηλώσεις της ΔΗΚΕΗ υπήρχαν και υπάρχουν στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη. Τα παραπάνω δεν αναφέρονται στην ανακοίνωση των «Ανοιχτών Οριζόντων», o συντάκτης της οποίας είναι προφανώς οπαδός της πρακτικής «μην αφήσεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια ωραία ιστορία».

Αρνούμαι να παραδεχτώ ότι οι συνάδελφοι στο Δ.Σ. των «Ανοιχτών Οριζόντων» ή οποιοσδήποτε άλλος που με γνωρίζει υιοθετεί τους χαρακτηρισμούς που μου αποδίδονται.

Για τους χαρακτηρισμούς, που αφορούν στην παρούσα δημοτική αρχή, δεν χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο από το αυτονόητο: Στο Ηράκλειο γνωριζόμαστε όλοι».