Αισιοδοξούν στον ΟΦΗ ότι θα πάρουν άδεια σε δεύτερο βαθμόΑισιοδοξούν στον ΟΦΗ ότι θα πάρουν άδεια σε δεύτερο βαθμό

Να ξεπεράσουν το σοκ της μη αδειοδότησης σε πρώτο βαθμό προσπαθούν στον ΟΦΗ. Στην κρητική ομάδα περίμεναν ότι θα περάσουν από τη διαδικασία αυτή και χθες επιχείρησαν να χαμηλώσουν τους τόνους τονίζοντας ότι υπάρχει μεν στενοχώρια αλλά ότι θα ασκήσουν έφεση και σε δεύτερο βαθμό η ομάδα θα αδειοδοτηθεί.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΠΑΕ αναφέρονται τα εξής:

«Η προσπάθεια της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 όλο αυτό το διάστημα ήταν να πάρει αδειοδότηση σε πρώτο βαθμό για πολλούς λόγους.

Για λόγους πρεστίζ του συλλόγου, για τη νέα προσπάθεια που έχει ξεκινήσει στον ΟΦΗ, για την ομάδα και τον κόσμο.

Και πραγματικά, είμαστε στεναχωρημένοι που δεν τα καταφέραμε, γιατί η θέση μας είναι ότι ο φάκελος του ΟΦΗ ήταν πραγματικά ισχυρός.

Ακόμα και η επιτροπή αδειοδότησης παραδέχθηκε στην αντιπροσωπεία του ΟΦΗ ότι ο φάκελος μας, αν και ομάδα Football league,  ήταν ο καλύτερος που έχει κατατεθεί ποτέ, από τον ΟΦΗ στην επιτροπή.

Πληρώσαμε, τακτοποιήσαμε, ρυθμίσαμε οφειλές σε παίκτες και Δημόσιο, μέχρι 31/12/2016 και καταθέσαμε και την έκθεση των ορκωτών λογιστών, η οποία επιβεβαιώνει τα παραπάνω.

Η Επιτροπής αδειοδότησης στάθηκε αυστηρά στο γράμμα του νόμου και σε κάποιες υπογραφές που έλειπαν, αν και όπως προαναφέραμε υπήρχε η επιβεβαίωση από τους ορκωτούς για την οικονομική τακτοποίηση, όπως προβλέπει η εγκύκλιος της αδειοδότησης.

Ο ΟΦΗ, όπως του δίνει τη δυνατότητα η διαδικασία, θα προχωρήσει σε άσκηση έφεσης εντός πέντε ημερών, για να διεκδικήσει την αδειοδότησή του σε δεύτερο βαθμό και η πεποίθησή μας είναι ότι θα τα καταφέρουμε.

Ήδη τα στελέχη της ΠΑΕ, που έχουν την ευθύνη της αδειοδότησης, μελετούν τα επίμαχα σημεία, για οποία ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να αδειοδοτηθεί σε πρώτο βαθμό, προκειμένου να πάρει αδειοδότηση σε δεύτερο βαθμό».

Η υπόθεση ανατέθηκε στο γνωστό νομικό Πέτρο Καϊμακάμη (άγνωστο γιατί η ΠΑΕ δεν είχε φροντίσει να έχει δικηγόρο στην εκδίκαση σε πρώτο βαθμό).

Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση το θέμα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον ήταν αυτό και το στέλεχος της οικονομικής υπηρεσίας της ΠΑΕ, Μανόλης Βασιλάκης, αλλά και το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ Μανόλης Κουμαντάκης, που βρέθηκαν στην Αθήνα στην εξέταση του φακέλου, ενημέρωσαν τους μετόχους για τον φάκελο του ΟΦΗ και τα σημεία που η επιτροπή αδειοδότησης στάθηκε στην αρνητική της απόφαση για τον ΟΦΗ.

Κατά τα άλλα ουδεμία εξέλιξη είχαμε χθες στα διοικητικά της ΠΑΕ.

Πάντως, σύμφωνα με ό,τι ειπώθηκε στη Γ. Συνέλευση, άνθρωποι του ΟΦΗ είναι σε επαφές με υποψήφιο, ο οποίος ενδιαφέρεται να αναμειχθεί με την ηρακλειώτικη ΠΑΕ.

Τα μεταγραφικά

Παρά το γεγονός ότι σε πρώτο βαθμό άναψε κόκκινο για την αδειοδότηση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον ΟΦΗ σκέφτονται να προχωρήσουν κανονικά τις μεταγραφικές υποθέσεις με την ελπίδα ότι η άδεια θα έρθει σε δεύτερο βαθμό.

Χθες ήρθε στο Ηράκλειο ένα από τα τέσσερα μέχρι τώρα μεταγραφικά αποκτήματα, ο 22χρονος δεξιός μπακ Δημήτρης Σιώπης, ο οποίος βρέθηκε στο Γεντί Κουλέ και είχε συνάντηση με τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Ηλία Κώτσιο, ενώ είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το γήπεδο του ΟΦΗ και τις εγκαταστάσεις. Ο Σιώπης θα είναι παρών πρώτη συγκέντρωση τη Δευτέρα (17/7) στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΟΦΗ βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία και με τους Ζιαμπάρη, Μάρτος και ίσως τις επόμενες μέρες να υπάρξουν εξελίξεις.

• Με κοινή τους ανακοίνωση η ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 και ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον δημοσιογράφο Μηνά Αλμπαντάκη για τον θάνατο του πατέρα του.