Εδώ και καιρό σάς είχα προειδοποιήσει ότι τα πράγματα με τον διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών ασφάλειας στο λιμάνι του Ηρακλείου θα αγριέψουν. Άνοιξε ένας πόλεμος με το που κατακυρώθηκε το έργο, το οποίο σημειωτέον φτάνει το 1 εκατομμύριο, ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο…

Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις, αλλά στον ΟΛΗ λένε ότι έχουν χαρτί από δικηγόρο, θα προχωρήσουν και όλα πάνε καλά, κι ας λένε οι καταγγέλλοντες ότι μπάζει ο διαγωνισμός.

Τα «προβλήματα» που καταγγέλλονται έχουν να κάνουν με δηλώσεις σχετικά με την επάρκεια προσωπικού, μεταχρονολογημένες προσλήψεις και χρήση προσωπικών δεδομένων προσλαμβανομένων χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση και συγκατάθεσή τους!

Στα δικαιολογητικά - λένε - της ομάδας εργασίας 83 ατόμων, που προβλέπεται στη διακήρυξη του διαγωνισμού, κατατέθηκαν πιστοποιητικά για προσωπικό, που δεν ανήκε στην εταιρεία κατά την ημερομηνία κατάθεσής τους!

Το εντυπωσιακό - καταγγέλλουν - είναι ότι και η υποβολή σμαντικών δικαιολογητικών της ομάδας έργου έγινε πολύ μετά τη λήξη της προθεσμίας, που αυτό, ως γνωστόν, φτάνει μέχρι και την έκπτωση των ενδιαφερομένων.

Επίσης, καταγγέλλουν ότι όλο το προσωπικό της κατάστασης που κατατέθηκε είναι ηλικίας άνω των 25 ετών, ενώ, σύμφωνα με την υποβολή οικονομικής προσφοράς, το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού θα έπρπε να είναι κάτων των 25 ετών, άρα και χαμηλότερου κόστους απασχόλησης. Αυτό έχει αποτέλεσμα το εργοδοτικό κόστος απασχόλησης να είναι κάτω από την προσφερόμενη τιμή, αντιβαίνοντας τις διατάξεις που ισχύουν για τις συμβάσεις εργολαβίας εταιρειών παροχής υπηρεσιών φύλαξης με φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Το κλίμα είναι βαρύ και πραγματικά δεν ξέρω πού θα καταλήξει όλη αυτή η υπόθεση. Να δούμε τι θα πουν και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όσο και το ΤΑΙΠΕΔ, που έχουν ενημερωθεί σχετικά...