Ο Σταύρος Αρναουτάκης με τον επίτροπο ΜόεδαςΟ Σταύρος Αρναουτάκης με τον επίτροπο Μόεδας

Την πρωτοπορία της Περιφέρειας Κρήτης στους τομείς της έρευνας, της επιστήμης και της καινοτομίας, εξήρε ο αρμόδιος Πορτογάλος επίτροπος Κάρλος Μοέδας. Ο κ. Μοέδας είχε συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον περιφερειάρχη Κρήτης στο περιθώριο της Συνόδου της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών.

Στη συνάντηση, στις Βρυξέλλες, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ενημέρωσε διεξοδικά τον Ευρωπαίο επίτροπο για τη στρατηγική της «έξυπνης εξειδίκευσης» που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τα Ερευνητικά- Επιστημονικά Ιδρύματα του νησιού και τη διασύνδεση της έρευνας με την πραγματική οικονομία στους τομείς του πρωτογενή τομέα και του τουρισμού. Παράλληλα, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για την προαγωγή του ερευνητικού-επιστημονικού πεδίου στη Κρήτη και ευρύτερα στην Ελλάδα.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε τον Ευρωπαίο επίτροπο Κάρλος Μοέδας για τα καλά του λόγια και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί το νησί μας μόλις το επιτρέψει το πρόγραμμα του.