Εκδηλώσεις μαθητικής δημιουργίας οργανώνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Ηρακλείου απόψε στις 7 στο πάρκο Γεωργιάδη.

Οι εκδηλώσεις αυτές καθιερώθηκαν σαν ένα βήμα προβολής των δράσεων και των πρωτοβουλιών των μαθητών της πόλης μας, με την ενεργητική συμμετοχή γονιών και εκπαιδευτικών.

«Καλούμε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονιούς, αλλά και όλους ….τους παλιούς μαθητές στο Πάρκο Γεωργιάδη, να απολαύσουμε μαθητικά μουσικά συγκροτήματα, θεατρικά δρώμενα και χορό.

Μουσικά συγκροτήματα από μαθητές των σχολείων μας, θεατρικές παραστάσεις, δράσεις των μαθητών θα γεμίσουν το πρόγραμμα, αποδεικνύοντας τις δυνατότητες των παιδιών μας, όταν δοθούν οι ευκαιρίες, τη διάθεση για αναζήτηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Οι μικροί μαθητές μας θα απασχοληθούν δημιουργικά και οι φίλοι του αθλητισμού θα βρουν τον δικό τους χώρο.

Θα δοκιμάσουμε τις ικανότητες μας στο σκάκι και το Ping-pong.

Τα μικρά παιδιά θα γεμίσουν το παιδότοπο με τις δημιουργίες τους.

Οι γονείς θα έχουμε την ώρα για συζήτηση γύρω από τα καυτά προβλήματα της παιδείας, για το πώς θα προσφέρουμε στα παιδιά μας καλύτερη μόρφωση. Θα συζητήσουμε για το σχολείο που ονειρευόμαστε», αναφέρεται, σε σχετικό κάλεσμα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

7:00μμ: Μουσική έναρξη

Οι μαθητές του 1ου Λυκείου Ξενοδοχειάρης Γιώργος, Πανέρας Μιχάλης, Σμαραγδής Κώστας και οι μελωδίες τους κηρύσσουν μουσικά την έναρξη.

7:30μμ: Έναρξη - παρουσίαση προγράμματος.

7:35μμ: Παραδοσιακοί χοροί από μαθητές του 10ου Δημοτικού.

8:00μμ: Παράσταση θεάτρου σκιών “Ο Καραγκιόζης δάσκαλος” από ομάδα μαθητών δημοτικών σχολείων με την επιμέλεια της εκπαιδευτικού κ. Μαθιουδάκη.

8:30μμ: Θεατρικό αφιέρωμα στον Δημήτρη Ψαθά από μαθητές του 5ου ΕΠΑΛ με τα μονόπρακτα “Σαμψών και Δαλιδά”, “Ο νευρικός κύριος”.

9:00 μμ: Συζήτηση με θέμα: “To σχολείο που έχουμε ανάγκη σήμερα”.

Συμμετέχουν: ο πρόεδρος της ΕΣΓΜΔΗ Κουτσαυτάκης Πολύδωρος και η εκπρόσωπος στη δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή Λάμψα Κασσιανή εκπαιδευτικός.

9:30μμ: Jolly Six και έντεχνο λαϊκό τραγούδι.

Συμμετέχουν Βασιλειάδη Έυα, Γιαννάκης Χρήστος, Καμηλάκη Μαίρη, Παρασύρη Μαρίτα, Σταφυλάκη Βικτωρία, Τιγκίρη Κατερίνα μαθητές από το 1ο Λύκειο.

10:15μμ: Frigidus με Rock και άλλα με τους Ζαμπετάκη Μαρίνα, Δρακοτό Γιάννη, Κουντάκη Γιώργο, Ξενοδοχειάρη Γιώργο μαθητές από το Ιο Λύκειο και το 5ο ΕΠΑΛ.

11:00 μμ: Οι Mix Grill με Rock:

Δρακοτός Γιάννης, Καριπόγλου Χιλλ Ηλίας, Κοπιδακης Νίκος, Μανουσακης Μάνος, Μαυροματης Γιάννης, Ξενοδοχειάρης Γιώργος, Πανερας Μιχάλης, Σμαραγδής Κώστας, Τσαφαντακης Βαγγέλης, μαθητές από 1ο, 2ο, 4ο ΓΕΛ και 5ο ΕΠΑΛ.

Παιδότοπος: Παραμύθι και ζωγραφική για τους μικρούς μας φίλους.

Αθλητισμός

Τουρνουά σκάκι υπό την επίβλεψη του κ. Βλαχάκη Γιώργου και Ping Pong.