Συναντήσεις με το προεδρείο των πρυτάνεων των πανεπιστημίων και τους προέδρους των ΤΕΙ είχε χθες ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, με αντικείμενο το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαιδευση. Αρχικά, κ. Γαβρόγλου συναντήθηκε με το προεδρείο των πρυτάνεων στο γραφείο του στο υπουργείο και, όπως διαφάνηκε, το κλίμα ήταν θετικό.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, και οι δύο πλευρές προέταξαν τις συγκλίσεις που έχουν προκύψει στις τελευταίες συναντήσεις τους, τον διάλογο του υπουργού με τη σύνοδο των πρυτάνεων κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της και τη σημερινή συνάντηση με το προεδρείο.

«Σήμερα καταφέραμε να κερδίσουμε από αυτόν τον διάλογο μία περαιτέρω σύγκλιση σε βασικά θέματα», τόνισε η πρόεδρος της συνόδου των πρυτάνεων και πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου. «Θα ενημερώσουμε τα μέλη της συνόδου και μετά θα κάνουμε τις ανακοινώσεις μας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον υπουργό για τη διάθεσή του να συζητά», πρόσθεσε. Ο κ. Γαβρόγλου υπογράμμισε το θετικό κλίμα των συζητήσεων και επανέλαβε ότι υπήρξαν συγκλίσεις. «Στην ιστορία του ελληνικού πανεπιστημίου ποτέ κανένας νόμος δεν έχει περάσει όπου όλοι να συμφωνούν με όλα, κρατάει ο καθένας τις διαφωνίες του. Θα κριθούμε όλοι στο επόμενο στάδιο και μπορεί να διορθωθούν πράγματα και το σημαντικό είναι ότι αρχίσαμε από ένα σχέδιο νόμου και σήμερα το σχέδιο νόμου είναι κατά πολύ βελτιωμένο μετά και από αυτές τις συγκλίσεις και πραγματικά ευχαριστώ τους πρυτάνεις και ιδιαίτερα το προεδρείο των πρυτάνεων», σημείωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του υπουργείου, οι διαφορές που παραμένουν -ωστόσο δεν έχουν τον χαρακτήρα «βέτο»- αφορούν τη διαδικασία εκλογής πρυτάνεων και τη ρύθμιση του ασύλου.

Μετά τη συνάντηση με το προεδρείο των πρυτάνεων, ο κ. Γαβρόγλου παραβρέθηκε στη σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ.