ΟΦΗ-Νηρέας Γέρακα 8-3, 1-1 δηλαδή στις νίκες στον τελικό των πλέι οφ πόλο της Α2 και τώρα... άνοδος στην Α1 για τους “ασπρόμαυρους” αν κερδίσουν το Σάββατο στον Γέρακα. Ναι, καλά διαβάσατε.

Ο ΟΦΗ στο πόλο βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του ως τμήμα. Βρίσκεται μία ανάσα πριν την άνοδο και όπως έδειξε χθες στο “Λίντο” με την συμπαράσταση των οπαδών του, μπορεί, έχει τα φόντα για την άνοδο.

Έχοντας ως όπλο την γρανιτένια άμυνα του, το πάθος για διάκριση κι ένα “τσακάλι” στον πάγκο του (λέγε με προπονητή Μάκη Βολτυράκη) μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και από πολύ νωρίς έδειξε το ποιος είναι το αφεντικό στην αναμέτρηση.

Προηγήθηκε 3-1 στο α’ 8λεπτο και μετά σαν σε... προπόνηση πήρε τη νίκη (1-0 στο 2ο λεπτό, 2-1 το 3ο και 2-1 το 4ο) αφήνοντας στους αντιπάλους την... όρεξη και τη λεκτική φαγωμάρα τους!

“Τσάκιζε κόκκαλα η άμυνά μας και μπροστά μπορούσαμε κι άλλα γκολ” τόνισε ο αρχιτέκτονας της φετινής πορείας του ΟΦΗ Μάκης Βολτυράκης και υπογράμμισε: “Μένει ακόμα ένα βήμα και στον Γέρακα θα δώσουμε και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μας για να γράψουμε ιστορία. Το θέλουν τα παιδιά και το αξίζουν”.

Φουνταριστός για την Α1, λοιπόν, πάει ο ΟΦΗ διότι “αξίζουμε να ανέβουμε. Χωρίς μεταγραφές, χωρίς πολλά φιλικά αλλά μόνο με την όρεξη κι έχοντας έναν αξιόλογο προπονητή έχουμε φτάσει μέχρι εδώ. Θέλουμε την άνοδο και πιστεύω να τα καταφέρουμε” λέει ο αθλητής της ομάδας Φανούρης Βασιλάκης ο οποίος μαζί με τον προπονητή του ευχαρίστησε τον κόσμο που έδωσε βροντερό “παρών” στο “Λίντο”. Και ο... παλιός παράγοντας του τμήματος Μιχάλης Σπαγουλάκης λέει: “Είναι ιστορικές στιγμές αυτές και τα παιδιά δικαιούνται να ανέβουν. Ο αρχικός στόχος ήταν η παραμονή. Τώρα ήρθε η άνοδος και θα την επιδιώξουμε για τον σύλλογο, για την πόλη. Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε και παλιούς ομιλίτες που έδωσαν το “παρών” και με συγκίνησαν.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος”.

Καλή η διαιτησία των κ.κ. Μοίραλη, Αχλαδιώτη.

Τα γκολ του ΟΦΗ (σε παρένθεση) και η ομάδα “Τσαβολάκης, Παπανικολάου, Κόκκινος (1), Ιερωνυμάκης (2), Βασιλάκης (2), Γεωργόπουλος, Σπυριδάκης, Κιαμούρης, Λεονταράκης, Κλίμος (2), Γιγουρτάκης (1), Σπαγουλάκης, Καβουσανός, Βαλσαμος, Κλάδος.