Στη νήσο Χρυσή βρέθηκαν ελεγκτές - εφοριακοί  για να ελεγχθούν οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στο πλαίσιο των γενικευμένων ελέγχων που είναι σε εξέλιξη με επίκεντρο τα νησιά της Ελλάδας και τους περισσότερο τουριστικούς προορισμούς για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Όπως αναφέρει το Ράδιο Λασίθι, το αποτέλεσμα ήταν να διαπιστωθούν αρκετές παρανομίες για αποδείξεις που δεν κόβονται και για παράνομες ταμειακές μηχανές που δεν ήταν δηλωμένες.

Οι εφοριακοί κατασκόπευαν την επιχείρηση στο Γαϊδουρονήσι επί μία εβδομάδα για να καταλάβουν τι συμβαίνει, προσποιούμενοι τους παραθεριστές.

Τελικά κατάλαβαν ότι υπήρχαν στο σημείο τέσσερις καντίνες, με πέντε ταμειακές, αλλά μία επιχείρηση.

Όταν πήραν την πρώτη ταμειακή στα χέρια τους και έκαναν έλεγχο διαπίστωσαν ότι η ταμειακή έκοβε αποδείξεις, αλλά σε ένα ανύπαρκτο ΑΦΜ, σε ένα σουβλατζίδικο, σε άλλη πόλη που είχε κλείσει τα τελευταία δύο χρόνια.

Τότε ο υπεύθυνος του καταστήματος κλείδωσε τις υπόλοιπες ταμειακές. Σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Μπάρκουλας, χρειάστηκε η αστυνομία για να πάρουν τις υπόλοιπες ταμειακές που έκοβαν αποδείξεις - φαντάσματα. Μέχρι τώρα ο έλεγχος δείχνει ότι δεν κόπηκαν 16.546 αποδείξεις μέσα δύο μήνες.

Στο μεταξύ αναστάτωση προκλήθηκε χθες στη Χρυσή, καθώς οι λουόμενοι, που πήγαν με τα σκάφη της γραμμής, δεν γνώριζαν ότι δεν θα έβρισκαν ούτε νερό.

Μάλιστα αναστάτωση εντάθηκε όταν εργαζόμενοι της “σφραγισμένης” επιχείρησης προσπάθησαν να μαζέψουν τις ξαπλώστρες, εκτελώντας εντολές του επιχειρηματία.

Οι λουόμενοι αντέδρασαν καθώς για να επισκεφτούν το νησί κλήθηκαν να πληρώσουν το δημοτικό τέλος του 1 ευρώ, παρά την αδιαφορία του Δήμου για την ενημέρωση των επισκεπτών.