ΚΑΛΗΜΕΡΑ. Κενό σήμερα το εορτολόγιο και δεν έχουμε κάτι να γιορτάσουμε. Συνεπώς ούτε τούρτα, ούτε κερασάκι. Υπομονή και από βδομάδα δεν θα προλαβαίνουμε τις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες.

ΑΛΛΑ θα μου πείτε το “Έτος Καζαντζάκη” είναι σε εξέλιξη, οπότε κάθε μέρα είναι γιορτή. Προφανώς όχι για την Κριστίν Λαγκάρντ, που σε αντίθεση με τον μεγάλο στοχαστή, δεν αποκλείει μια χρηματοοικονομική κρίση όσο ζει. Το άκρον άωτο του “όσο ζω ελπίζω”.

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ότι και η 18χρονη Βρετανίδα που δίνει μάχη στη ΜΕΘ, αφότου εισέπνευσε το “αέριο γέλιου” στα Μάλια, θα τη βγάλει καθαρή και θα χαμογελάσει ξανά. Φυσικά, αβίαστα, χωρίς υποκατάστατα και φούσκες.

ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ, το “αέριο γέλιου” δεν είναι κάτι που απαγορεύεται. Χρησιμοποιείται, λένε οι υπέρμαχοί του, και στη σαντιγί όταν αυτή συσκευάζεται εντός φιαλιδίων. Ακόμα και στο δικαστήριο εκπίπτει η όποια κατηγορία για τους διακινητές του. Το γνωρίζει καλά το ΑΤ Χερσονήσου που είδε στον κάλαθο των αχρήστων τις δικογραφίες που σχημάτιζε για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ τα σενάρια που θέλουν την Ελλάδα εντός των προσεχών εβδομάδων να κάνει αιφνιδιαστική απόπειρα εξόδου στις αγορές. Κάποιοι το χαρακτηρίζουν ρίσκο, μεταξύ αυτών και ο Στουρνάρας, ενώ κάποιοι άλλοι το παραλληλίζουν με άλμα στο κενό χωρίς αλεξίπτωτο. Να δούμε στο τέλος αν δικαιωθούν η κυβέρνηση ή οι Κασσάνδρες.

ΤΟ ΥΠΕΞ είπε: «Η Τουρκία εμπαίζει τη διεθνή κοινότητα.» Το ΥΠΕΞ δεν είπε: «Και η διεθνής κοινότητα εμπαίζει την Ελλάδα»!

ΜΕΧΡΙ το Γαϊδουρονήσι έφτασαν οι ράμπο της εφορίας για την πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά σάστισαν με αυτό που είδαν. Πέντε ταμειακές που έκοβαν «μαϊμού» αποδείξεις, τέσσερις καντίνες και όλα αυτά σε μια επιχείρηση που χρησιμοποιούσε το ΑΦΜ σουβλατζίδικου άσχετης περιοχής το οποίο και έχει κλείσει πριν δύο χρόνια!

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, αφού είδε και αποείδε ότι η έξοδος του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι εύκολη υπόθεση, τώρα κάνει στροφή 180 μοιρών. Ο Τσίπρας έστειλε επιστολή στο Ταμείο με συγκεκριμένες δεσμεύσεις ζητώντας την παραμονή του στο πρόγραμμα. Είναι που θα το διώχναμε κακήν κακώς και βγάζαμε στον αέρα τις τηλεφωνικές συνομιλίες των κακών την υπόθεσης για να τους εκθέσουμε. Και τώρα το ρίξαμε στην ευαγγελική ρήση… μετανοείτε και προσεύχεστε!

O...Επικρητικός