Ο Ελευθέριος Δραμυτινός είναι ο νέος πρόεδρος της Παγκρητικής Ενωσης Αμερικής.

Ο κ. Δραμυτινός διαδέχεται στην προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης τον κ. Παναγιώτη Ψαράκη ύστερα από τις εκλογές που διεξήχθησαν στο ξενοδοχείο «Hyatt Regency» στο Σαν Φρανσίσκο.

Οι εργασίες του Συνεδρίου διήρκησαν έξι μέρες (30 Ιουνίου -5 Ιουλίου) με τη συμμετοχή περίπου 700 συνέδρων απ’ όλη την Αμερική, ανάμεσα στους οποίους και ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μανώλης Βεληβασάκης ( οποίος τον Αύγουστο θα παραδώσει στον νέο πρόεδρο που θα εκλεγεί).

Ο κ. Δραμυτινός είναι 61 ετών και διαμένει στο Αναχάιμ της Καλιφόρνια. Εχει διατελέσει στο παρελθόν αντιπρόεδρος της Παγκρητικής ενώ στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο κατείχε το αξίωμα του γενικού επόπτη (general supervisor).

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη έγιναν αρχαιρεσίες και για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Νεολαίας της Παγκρητικής Ένωσης στο οποίο νέα πρόεδρος εξελέγη η Γεωργία Τσουτσουνάκη από το Σολτ Λεϊκ Σίτι.

Στις εργασίες του Συνεδρίου μετείχε και ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος ο οποίος μετέφερε στο Σώμα των συνέδρων τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και μίλησε με θέμα τη φιλανθρωπία στην Κρήτη αλλά και τον διαρκώς ενεργότερο ρόλο της Εκκλησίας στην ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων.