Έγινε το ετήσιο σεμινάριο Brazilian Jiu Jitsu της Gracie Barra Crete στα Χανιά με καλεσμένο για να διδάξει τον παγκόσμιο πρωταθλητή Braulio Estima. Στο εν λόγω σεμινάριο συμμετείχε και η ομάδα bjj του Α.Σ. Ταε Κβο Ντο Ηρακλείου, με προπονητή τον Τάσο Λουφαρδάκη. Τις δύο μέρες που διήρκεσε το σεμινάριο ο Braulio Estima δίδαξε για πρώτη φορά και τεχνικές no-gi (χωρίς στολή), ένα είδος submission grappling στο οποίο ο Βραζιλιάνος Μάστερ θεωρείται ένας από τους σπεσιαλίστες του είδους.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου έγιναν και οι καθιερωμένες ετήσιες προαγωγές βαθμών-ζωνών, με αποκορύφωμα την απονομή - κατόπιν πρότασης του professor Αντώνη Καπαδουκάκη και της σύμφωνης γνώμης του Braulio Estima - της μαύρης ζώνης στον Τάσο Λουφαρδάκη, ένα γεγονός που αποκτά ιδιαίτερη σημασία αφού η απόκτηση του βαθμού αυτού είναι μια πολύ δύσκολη και χρονοβόρα υπόθεση, (σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει μόνο το 7% αυτών που ασχολούνται με το bjj θα φτάσουν στον βαθμό αυτό.) Σε σχέση μάλιστα με τις υπόλοιπες πολεμικές τέχνες χρειάζεται ο τριπλάσιος- ή και παραπάνω- χρόνος για να αποκτήσει κάποιος τη μαύρη ζώνη.

“Ο Τάσος Λουφαρδάκης ασχολείται με το βραζιλιάνικο ζίου ζίτσου 15 χρόνια, έχει αποκτήσει την καφέ ζώνη από τον Βραζιλιάνο παγκόσμιο πρωταθλητή Rodrigo Medeiros, ενώ τα τελευταία 6 χρόνια προπονείται υπό την επίβλεψη του Χανιώτη δασκάλου Α. Καπαδουκάκη 2° degree black belt και του μάστερ Braulio Estima, ο οποίος είναι γνωστός για την αυστηρότητά του όσον αφορά τις προαγωγές στις ζώνες και ιδιαίτερα στις Μαύρες. Έτσι ο δάσκαλος του ηρακλειώτικου συλλόγου γίνεται ο πρώτος που αποκτά αυτόν τον βαθμό στον νομό μας σε αυτή την απαιτητική πολεμική τέχνη, η οποία θεωρείται αυτή τη στιγμή σαν η πιο ταχέως αναπτυσσόμενη στον κόσμο”, αναφέρει ανακοίνωση του συλλόγου.