Τη φετινή σχολική χρονιά υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κρήτη από τη Ζ’ Ένωση Φιλάθλων Σωματείων Αντισφαίρισης Κρήτης το πρόγραμμα της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΑ) «Τένις στα Σχολεία» από τον ομοσπονδιακό προπονητή Νίκο Τζωρμπατζάκη. Συνολικά 26.780 μαθητές-τριες όλων των τάξεων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων από 132 σχολεία και των τεσσάρων νομών είχαν μία πρώτη επαφή με το άθλημα που κατά γενική ομολογία τούς άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Η επιτυχία του προγράμματος δεν ήταν μόνο ποσοτική αλλά και ποιοτική καθώς οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής που επιμορφώθηκαν για να εισάγουν το τένις στα σχολεία το αξιολόγησαν ως πολύ επιτυχημένο τόσο στην οργάνωση όσο και στην ανταπόκριση και τον ενθουσιασμό των μαθητών-τριών που το βίωσαν.

Κατά την 1η φάση του προγράμματος έγιναν 5 επιμορφωτικά σεμινάρια και μία σειρά δειγματικών διδασκαλιών σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους Φυσικής Αγωγής των Νομών της Κρήτης στα οποία επιμορφώθηκαν συνολικά 308 Καθηγητές Φυσικής Αγωγής λαμβάνοντας και ένα «Εγχειρίδιο του Τένις» που περιείχε αναλυτικά μαθήματα για όλες τις τάξεις.

Κατά τη 2η φάση κυκλοφόρησαν 13 «Βαλίτσες του Τένις» στα σχολεία με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (ρακέτες, μπαλάκια, φιλέ κ.ά.) με τις οποίες γινόταν μία «Εβδομάδα του Τένις» σε κάθε σχολείο. Επίσης κάποια σχολεία είχαν την ευκαιρία να δεχτούν ημερήσια επίσκεψη από τον ομοσπονδιακό προπονητή και να μυήσει τα παιδιά στο άθλημα.

«Η Ζ’ Ένωση θα ήθελε να ευχαριστήσει τον ομοσπονδιακό προπονητή Νίκο Τζωρμπατζάκη που είχε την ευθύνη σχεδιασμού, οργάνωσης και υλοποίησης του προγράμματος, τον γραμματέα της Σταύρο Νικηφοράκη που βοήθησε σημαντικά στα σεμινάρια και τις επισκέψεις. Επίσης τους συμβούλους Φυσικής Αγωγής κ.κ. Λήδα Ζαμπετάκη, Στέλιο Δασκαλάκη και Σάκη Κατσαγκόλη καθώς και όλους τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να έχει την ανάλογη επιτυχία.

Ολοκληρώνοντας δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα Super Market «Χαλκιαδάκης» που βοήθησαν με τη χορηγία τους, την εταιρεία Wilson που πρόσφερε τον ρουχισμό των προπονητών καθώς και τα αθλητικά σωματεία Ηράκλειο Ο.Α.Α., Ο.Α. Χανίων, Ο.Α. Ρεθύμνου, Α.Ο. Λατώ Αγίου Νικολάου, Νέα Κυδωνία Χανίων, Ο.Α. Σούδας, Α.Τ. Χανίων, Γ.Σ. Γουρνών και Ο.Α. Χερσονήσου που πρόσφεραν αθλητικό υλικό.

Κατά γενική ομολογία το πρόγραμμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Αγκαλιάστηκε από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής οι οποίοι το υλοποίησαν με συνέπεια στα σχολεία τους εμπνέοντας ενθουσιασμό για το τένις στους μαθητές τους. Επίσης στηρίχθηκε από όλους τους φορείς του τένις της Κρήτης τόσο στην οργάνωση όσο και στην εφαρμογή του με αποτέλεσμα να αποτελέσει τον καλύτερο πρεσβευτή του αθλήματος στις μικρές ηλικίες. Ελπίζουμε να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια και να συντελέσει στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος”.