Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αποκαλύπτοντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό και την άποψή του ότι ο Εργοτέλης πρέπει να παίξει τουλάχιστον στην Γ` Εθνική, χαρακτηρίζοντας ιστορικό λάθος το τοπικό, αναφέρθηκε ο Γιώργος Βρέντζος μιλώντας χθες στον Athletic Radio 104,2.

Για τις πιθανότητες εξεύρεσης λύσης είπε: «Τα πράγματα εξακολουθούν να είναι δύσκολα και οι πιθανότητες παραμένουν λίγες. Συνεχίζω τις επαφές που κάνω προκειμένου να βρεθούν χρηματοδότες για να ιδρυθεί η ΠΑΕ. Υπάρχει πραγματικά ένα ενδιαφέρον από δύο διαφορετικές πλευρές που προέρχονται από το εξωτερικό. Πρόκειται για δύο πολύ σοβαρές περιπτώσεις και η καθεμιά το βλέπει σοβαρά.

Αν προχωρήσουν, τότε ο Εργοτέλης θα εκτοξευτεί. Δυστυχώς μια επένδυση από το εξωτερικό προς την Ελλάδα του 2017 δεν είναι μια απλή υπόθεση. Αν μιλούσαμε πριν από έναν μήνα θα έλεγα ότι ήταν 50-50 όμως τώρα τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά. Δεν θέλω να δημιουργώ αβάσιμες ελπίδες προς τον κόσμο του Εργοτέλη που έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά. Ελπίζω να βρεθεί μια λύση αλλά τα πράγματα δεν είναι εύκολα». Για το ενδεχόμενο συμμετοχής στη Β’ Εθνική: «Η ομάδα πρέπει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να αγωνιστεί στη Β` Εθνική. Από εκεί και πέρα αν η ομάδα δεν τα καταφέρει, που για εμένα είναι το πιθανότερο, πρέπει να παίξει στην Γ’ Εθνική. Θα είναι ιστορικό λάθος αν η ομάδα παίξει στο τοπικό πρωτάθλημα. Ο Εργοτέλης πρέπει να είναι τουλάχιστον μέχρι την Β` Εθνική. Το μέγεθος μας δεν είναι για την Σούπερ Λιγκ».

Και Βρέντζος κατά παραγόντων

Νωρίτερα χθες με τοποθέτησή του στα social media ο πρόεδρος του Εργοτέλη έκανε τον απολογισμό της χρονιάς εξαπολύποντας επίθεση κατά παραγόντων της ομάδας για την κακόπιστη όπως την χαρακτήρισε κριτική εναντίον του.

Στην τοποθέτηση του ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Πέρυσι τον Ιανουάριο, μετά την αποχώρηση της ομάδας “καζίνο” από το πρωτάθλημα της Football League και όσα αίσχη είχαν προηγηθεί εκείνη τη σεζόν, ο Εργοτέλης ήταν ντροπιασμένος, ανυπόληπτος και πτωχευμένος. Χάσαμε όλους τους παίκτες μας (πολλοί εκ των οποίων διαπρέπουν τώρα στη Super League ή στη Football League), χάσαμε την αξιοπρέπειά μας, χάσαμε την περηφάνια μας.

Βάσει του τότε ισχύοντος ΚΑΠ, ο Σύλλογος θα “κληρονομούσε” τουλάχιστον το 50% των ποδοσφαιρικών χρεών της ΠΑΕ (πάνω από 1,5 εκ. ευρώ), ενώ η Πολιτεία ήταν έτοιμη να νομοθετήσει τη “μεταφορά” όλων των οφειλών των χρεοκοπημένων ΠΑΕ (πάνω από 5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ στην περίπτωση του Εργοτέλη) στα ιδρυτικά σωματεία. Και αυτό θα σήμαινε ουσιαστικά τον αγωνιστικό αφανισμό του Εργοτέλη, ο οποίος θα ήταν καταδικασμένος να αγωνίζεται ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Επιπλέον, βάσει του ΚΑΠ, η ομάδα θα είχε δικαίωμα συμμετοχής την περίοδο που μας πέρασε στην Α1 ΕΠΣΗ, ξεκινώντας μάλιστα με -6 βαθμούς.

Όσο για τον “Ερασιτέχνη” Εργοτέλη, χρωστούσε σχεδόν 150.000 ευρώ (30/04/16), ένα τεράστιο ποσό για ερασιτεχνικό σωματείο.

Παλέψαμε και καταφέραμε να αλλάξει ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, να αποσαφηνιστεί, η έναρξη ισχύος των νέων άρθρων του ΚΑΠ σχετικά με τα χρέη των ΠΑΕ και τις αγωνιστικές επιπτώσεις των ομάδων που αποχωρούν από το πρωτάθλημα. Πείσαμε, μαζί με τη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου, το Υφυπουργείο Αθλητισμού να καθυστερήσει τη σχετική αρνητική τροπολογία ώστε να μην συμπεριλαμβάνει τις ομάδες που χρεοκόπησαν πέρυσι. Πείσαμε επίσης την Οικογένεια Παπουτσάκη να εγκαταλείψει έγκαιρα την ιδέα μη λύσης και εκκαθάρισης της ΠΑΕ. Και τελικά ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΠΑΕ.

Όσον αφορά την 1η ομάδα, ξεκινώντας από το μηδέν έχοντας μόνο μερικά νέα παιδιά από τα τμήματα υποδομής και ξοδεύοντας ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟ (για τα δεδομένα της Γ’ Εθνικής, του Εργοτέλη, του Ηρακλείου και γενικά της εποχής), δημιουργήσαμε μια ομάδα η οποία λειτούργησε σε επαγγελματικά πρότυπα από όλες τις απόψεις και τελικά, παρά ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, καταφέραμε, κόντρα σε “θεούς και δαίμονες”, να πάρουμε το πρωτάθλημα.

Λυπάμαι και ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΕΛΗ γι’ αυτό, αλλά δυστυχώς μπορώ έως εδώ.

Ξέρω ότι ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ίσως ήταν λάθος, αλλά και τα πίστευα και είχα πλάνο για να τα πραγματοποιήσω. ΔΕΝ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑ κανέναν και για τίποτα, απλά οι συνθήκες άλλαξαν, όπως συμβαίνει συχνά στη ζωή.

Έτσι, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ…

ΥΓ. ΝΑ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΕΝΤΟΣ ΚΙ ΕΚΤΟΣ ΜΑΡΤΙΝΕΓΚΟ, ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΓΚΟΛ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ…».

Παρελθόν Καρράς, Ρουσσάκης

Δυο ακόμα παίκτες αποτελούν παρελθόν από τον Εργοτέλη. Όπως ανακοινώθηκε χθες έλυσαν τη συνεργασία τους οι Σταμάτης Καρράς και Τάσος Ρουσάκης, τους οποίους ο Εργοτέλης ευχαριστεί για την προσφορά τους.