Πρώτος σε ψήφους ξανά στον Σύνδεσμο Εξαγωγέων ο Αλκιβιάδης ΚαλαμπόκηςΠρώτος σε ψήφους ξανά στον Σύνδεσμο Εξαγωγέων ο Αλκιβιάδης Καλαμπόκης

Πρώτος σε ψήφους εξελέγη ξανά ο Αλκιαβιάδης Καλαμπόκης από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης, μετά τη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή.

Στη διάρκεια της Συνέλευσης δόθηκε η ευκαιρία για συζήτηση και ανάλυση των αποτελεσμάτων της τελευταίας τριετίας και κατάθεση των προβληματισμών και των προτάσεων από τους εκπροσώπους των εξαγωγικών επιχειρήσεων – μελών του Συνδέσμου.

Κατά τη διάρκειά της επίσης, έγινε απολογισμός των δράσεων και οικονομικός απολογισμός της τελευταίας τριετίας, τους οποίους όλοι οι παριστάμενοι εκπρόσωποι μελών του ΣΕΚ υπερψήφισαν, διαπιστώνοντας ότι, παρά τη συνεχιζόμενη κρίση και την τελευταία τριετία, ο ΣΕΚ πραγματοποίησε ένα σύνολο σημαντικών δράσεων, με ένα θετικό οικονομικό απολογισμό. Επίσης, αναφέρθηκαν κάποιοι από τους σημαντικούς στόχους της νέας τριετίας, που καλύπτουν ενέργειες για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των κρητικών επιχειρήσεων σε όλες τις κατηγορίες των Κρητικών προϊόντων. Η συνεργασία με διάφορους φορείς και η βελτιστοποίηση των συνεργειών με την Περιφέρεια Κρήτης για την εξεύρεση κοινής πλατφόρμας όλων των εμπλεκομένων για την υλοποίηση δράσεων έχει ως μοναδικό γνώμονα την καλύτερη εξαγωγική παρουσία και επιδόσεις των προϊόντων της Κρήτης.

Στη συνέχεια ακολούθησε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας διοίκησης, η οποία ξεκίνησε στις 12.00 π.μ. και ολοκληρώθηκε στις 17.00 μ.μ. Ψήφισαν 76 εκπρόσωποι επιχειρήσεων - μελών του ΣΕΚ.

Από το ενιαίο ψηφοδέλτιο για το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται οι:

Καλαμπόκης Αλκιβιάδης, 67 ψήφοι

Τσατσάκης Αριστείδης, 31 ψήφοι

Κουτεντάκης Εμμανουήλ, 23 ψήφοι

Μποτζάκης Γεώργιος, 21 ψήφοι

Αλμπαντάκης Μιχαήλ, 18 ψήφοι

Παγωμένος Γεώργιος, 17 ψήφοι

Περδικογιάννης Γεώργιος, 12 ψήφοι

Αναπληρωματικός εκλέχθηκε ο Κλειδής Μανούσος με 11 ψήφους.

Από τα ψηφοδέλτια των νομών, τακτικά μέλη του Δ.Σ. εκλέγονται οι:

Ηράκλειο: Ανδρεαδάκης Ιωάννης

Λασίθι: Μαρρής Γεώργιος

Ρέθυμνο: Τσομπανάκης Απόστολος

Χανιά: Καρπαδάκης Εμμανουήλ

Από το ψηφοδέλτιο για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι:

Επιτροπάκης Ιωάννης, Μαλλιωτάκη Μαρία και Μαραγκάκης Μιχαήλ.

Η ψηφοφορία διεξήχθη ομαλά σε όλη τη διάρκειά της.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης ευχαριστεί τα μέλη του για τη συμμετοχή τους στη Γενική Συνέλευση και την εκλογική διαδικασία και δεσμεύεται για τη συνέχιση και την ενίσχυση των δράσεών του, με απώτερο σκοπό να αποκτήσει η Κρήτη και τα προϊόντα της, τη θέση που της αρμόζει στις αγορές και τις καρδιές όλου του κόσμου.

Η συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.