Ισπανούς, Αμερικάνους και Λατινοαμερικάνους φέρνει στο Ηράκλειο με απευθείας πτήση από τη Μαδρίτη η θυγατρική εταιρεία της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Iberia, Iberia Express!

Πρόκειται για μία εταιρεία low cost, η οποία ξεκίνησε χθες τις πτήσεις της από και προς την Ισπανική πρωτεύουσα, με το ενδιαφέρον να είναι μέχρι στιγμής μεγάλο.

Οι πτήσεις από τη Μαδρίτη προς το Ηράκλειο θα γίνονται κάθε Τετάρτη και Σάββατο, προκειμένου οι υπεύθυνοι της εταιρείας να δουν το ενδιαφέρον που υπάρχει και ανάλογα με τη ζήτηση είναι πιθανό οι πτήσεις να αυξηθούν μελλοντικά. Εκτός από Ισπανούς ή άλλης εθνικότητας κατοίκους της Ισπανίας, η συγκεκριμένη πτήση ως transit θα αποτελεί το μέσο ώστε κάτοικοι από χώρες της κεντρικής και λατινικής Αμερικής να έρχονται στην Κρήτη.

Η χθεσινή πρώτη πτήση προσγειώθηκε στο «Νίκος Καζαντζάκης» στις 4.30 τα ξημερώματα, έχοντας αναχωρήσει τα μεσάνυχτα τις Τρίτης από το αεροδρόμιο «Μπαράχας» της Μαδρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «άνοιγμα» της ισπανικής εταιρείας προς την Κρήτη έγινε μετά από σχετικές έρευνες και το ενδιαφέρον που υπήρξε. Βέβαια, σε πρώτη φάση, οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, όμως εάν υπάρχει ζήτηση αναμένεται οι πτήσεις να παραταθούν χρονικά.