Εργαζόμενος σε ύψος μεγαλύτερο των δέκα μέτρων χωρίς κράνος και χωρίς την απαραίτητη προστατευτική ζώνη. Η εικόνα δυστυχώς αποτελεί πραγματικότητα σε οικοδομή στο Ηράκλειο, όταν μάλιστα πολύ πρόσφατα για αντίστοιχο λόγο και με αντίστοιχο τρόπο υπήρξε σοβαρότατος τραυματισμός εργαζόμενου σε άλλα εργοτάξιο.

Η κατάσταση προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, οι οποίοι και έκαναν αυτοψία στο εν λόγω εργοτάξιο. Χειρότερο και πιο επικίνδυνο όλων; Ακόμα κι όταν υπήρξε ενημέρωση του εργαζόμενου για την επικινδυνότητα και τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος από την παράβαση των βασικών κανονισμών ασφάλειας, ο ίδιος συνέχισε να κάνει τον… ακροβάτη, αγνοώντας κάθε υπόδειξη ασφαλείας.

«Σε αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από το ΕΚΗ και συγκεκριμένα από τον Γ. γραμματέα συνάδελφο Βρέντζο Ιωάννη, εργαζόμενος έπαιζε το ρόλο ‘’ακροβάτη – κασκαντέρ’’ όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και προστίθεται:

«Πρόκληση προκαλεί για το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου η συνεχιζόμενη παραβατικότητα σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας που εξακολουθούν να διαπιστώνονται στο συγκεκριμένο εργοτάξιο. Εργαζόμενοι χωρίς κράνος, χωρίς να είναι δεμένοι με τη ζώνη ασφαλείας και γενικά χωρίς να τηρούνται ούτε τα βασικά από ό,τι προβλέπεται σε θέματα ασφάλειας και παρά τις συστάσεις του Γενικού Γραμματέα Γιάννη Βρέντζου, αυτός συνέχισε να παραβαίνει θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του. Με την απειλεί της κλήσης της ΕΛΑΣ και της Τεχνικής Επιθεώρησης ο εργαζόμενος αναγκάστηκε τελικά να συμμορφωθεί και να κατέβει από ύψος το οποίο υπερέβαινε τα 10 μέτρα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, για το συγκεκριμένο περιστατικό ενημερώθηκε η Επιθεώρηση Εργασίας.

«Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου αναμένει από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να προχωρήσει σε δραστικά μέτρα για το συγκεκριμένο εργοτάξιο προκειμένου να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου καταληκτικά.