ΚΑΛΗΜΕΡΑ αναγνώστες μου. Η θερμοκρασία ανεβαίνει αλλά δεν θα τσουρουφλιστούμε όπως τον προηγούμενο καύσωνα. Τώρα η κατάσταση μοιάζει πιο ελεγχόμενη.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, εκτός ελέγχου μαίνεται η κόντρα Δικαιοσύνης-κυβέρνησης. Τη σκυτάλη πήρε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που χαρακτήρισε αντιπολιτευτική και συντεχνιακή τη στάση εισαγγελέων και δικαστών. Παράλληλα τους κάλεσε ν’ αναρωτηθούν γιατί τα τελευταία 15 χρόνια ο θεσμός έχει απαξιωθεί στα μάτια του κόσμου.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι οι ταγοί της Δικαιοσύνης έχουν δώσει αφορμές, αλλά δεν είναι της παρούσης. Είναι ωστόσο απορίας άξιο, γιατί πιάνει …βουβαμάρα τη Δικαιοσύνη, όταν βάλλεται με ονόματα και διευθύνσεις από ισχυρούς επιχειρηματίες και δεν τρέχει κάστανο και επιτίθεται εκ του ασφαλούς στους υπουργούς μιας κυβέρνησης, που δεν είναι και στα καλύτερά της.

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των λειτουργών της Δικαιοσύνης, η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, δεν έχει κανένα πρόβλημα με την κυβέρνηση. Τουναντίον εξαργυρώνει τις καλές σχέσεις με τον Τσίπρα, στο νομικό γραφείο του οποίου ετέθη επικεφαλής. Και άντε μετά να συγκρατήσεις την αντιπολίτευση και τα σενάρια που οργιάζουν.

ΑΣΥΓΚΡΑΤΗΤΟΣ είναι και ο Γαβρόγλου. Δεν τον προλαβαίνεις, πότε “ήξεις” πότε “αφίξεις”, ο υπουργός Παιδείας. Τώρα καταργεί πάλι τις πανελλαδικές εξετάσεις, με στόχο οι μαθητές που μπαίνουν φέτος στο Λύκειο να γνωρίζουν ότι από τη νέα δομή του Λυκείου και την ενίσχυση του εθνικού απολυτηρίου θα έχουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το νομοσχέδιο ετοιμάζεται.

ΜΕΤΑ από πολύ καιρό το Eurogroup συνεδρίασε προχθές χωρίς να υπάρχει Ελλάδα στην ατζέντα του! Και ύστερα αναρωτιέστε γιατί φθίνουν τα όργανα της ευρωζώνης…

ΣΗΜΕΡΑ αρχίζουν οι γεωτρήσεις στο οικόπεδο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ και ο Θεός να βάλει το χέρι του. Όχι τόσο για την εξόρυξη των υδρογονανθράκων όσο για την αποφυγή κάποιου θερμού επεισοδίου. Ο Ερντογάν έχει ήδη ειδοποιήσει τις εταιρείες και τις έχει θέσει προ των ευθυνών τους! Μετά το ναυάγιο των συνομιλιών για το Κυπριακό, όλα να τα περιμένουμε, μέχρι και τουρκική άσκηση δίπλα από την Κυρπιακή ΑΟΖ…

ΑΥΤΗ η υπόθεση με τον… Άγγλο ασθενή, που νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Ρόδου, έχει μέσα και Ζιλιέτ Μπινός ή θα την παρακολουθούμε ξεροσφύρι;

O.. .Ε πικρητικός