Τα τελευταία τεστ για την Εθνική Νέων Ανδρών είναι ιδιαίτερα δυνατά και θα τα δώσει σε Χανιά και Ρέθυμνο, ελάχιστες μέρες πριν το επίσημο τζάμπολ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών (15-23/7). Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Ιταλία, την Ισπανία και την Ισλανδία στο διάστημα 10-12 Ιουλίου και η είσοδος για τους φιλάθλους είναι ελεύθερη. Το τουρνουά θα φιλοξενηθεί και στις δύο πόλεις στις οποίες θα διεξαχθεί η πρώτη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Στις 10 και στις 12 Ιουλίου οι αγώνες θα γίνουν στα Χανιά και στις 11 Ιουλίου στο Ρέθυμνο, στο ΚΓ «Μελίνα Μερκούρη».

Το πρόγραμμα του τουρνουά

Σήμερα (Χανιά)

Ισπανία-Ισλανδία, 7 μ.μ.,

Ελλάδα-Ιταλία, 9 μ.μ.

11 Ιουλίου (Ρέθυμνο)

Ιταλία-Ισπανία, 5 μ.μ.,

Ισλανδία-Ελλάδα, 7 μ.μ.

12 Ιουλίου (Χανιά)

Ισλανδία-Ιταλία, 7 μ.μ.,

Ελλάδα-Ισπανία, 9 μ.μ.

Όλοι οι παίκτες της Εθνικής Νέων Ανδρών έχουν το δικό τους κίνητρο μπαίνοντας σε μια μεγάλη διοργάνωση, όπως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 .

Η ελληνική ομάδα έχει δύο παίκτες που νιώθουν κάπως... διαφορετικά, αφού η... σκούφια τους κρατάει από το νησί μας. Ο λόγος για τον Αντώνη Κόνιαρη που θα αγωνιστεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο που έχει ρίζες από την πλευρά της μητέρας του στο Ηράκλειο.

Χαραλαμπόπουλος: Ελπίζουμε να γεμίσει το γήπεδο

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι από τις πλέον γνώριμες φιγούρες αυτής της γενιάς, καθώς βρίσκεται αισίως στην έκτη του ευρωπαϊκή διοργάνωση. Και την τελευταία στην οποία έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στις «μικρές» εθνικές ομάδες. Γνωρίζει καλά συμπαίκτες, προπονητές και καταστάσεις και τονίζει από την αρχή πως «ο καθένας έχει το δικό του κίνητρο», για να προσθέσει: «Κάποια παιδιά δεν παίζουν όλη τη χρονιά και είναι ευκαιρία να διακριθούμε, να διακριθούμε και μαζί να κερδίσουμε όλοι μαζί κάτι σημαντικό».

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστούν οι περισσότεροι από τους παίκτες στην Κρήτη, ενώ ο ίδιος έχει αγωνιστεί και στο All Star Game  που είχε γίνει στα Χανιά: «Έχουμε ξανάρθει. Αυτό που ελπίζουμε όλοι είναι να γεμίσει το γήπεδο και να είναι ο κόσμος κοντά μας».

Έμπειρος από τέτοιες διοργανώσεις, αρνείται να κάνει προγνωστικά: «Αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει τι θα γίνει στον όμιλο. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με τρεις νίκες στα τρία αυτά παιχνίδια και βλέπουμε τι θα γίνει στη συνέχεια. Γνωρίζουμε τους αντιπάλους μας, υπάρχουν πραγματικά καλές ομάδες και μέτριες, αλλά για εμάς το ζητούμενο είναι ένα: Να τις αντιμετωπίσουμε όλες με την ίδια σοβαρότητα».

Όσο για το αν ο ίδιος αισθάνεται ηγέτης σε αυτή την ομάδα; «Όλα τα παιδιά έχουμε τον ρόλο μας σε αυτή την ομάδα. Και θα το δείτε και μέσα στο παιχνίδι, μέσα στο γήπεδο, σε κάθε αγώνα».

Κόνιαρης: Να έρθει κόσμος!

«Είναι πραγματικά ωραίο το συναίσθημα να παίζω στην πόλη μου, μπροστά σε ανθρώπους που ξέρω, με ξέρουν και που αγαπάω», είναι τα πρώτα λόγια του Αντώνη Κόνιαρη, ο οποίος πρόσφατα ψηφίστηκε ως ο καλύτερος νέος παίκτης του πρωταθλήματος:

«Θέλω να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, να έρθουν να μας δουν και να μας βοηθήσουν», τόνισε ο Χανιώτης αθλητής.