Παρελθόν από τον Εργοτέλη οι Κατσικοκέρης, Καϊμακαμούδης, ΛεάλΠαρελθόν από τον Εργοτέλη οι Κατσικοκέρης, Καϊμακαμούδης, Λεάλ

Μία ακόμα εβδομάδα αβεβαιότητας ξεκινάει για τον Εργοτέλη που βιώνει δύσκολες στιγμές αλλά σύντομα θα κληθεί να αποφασίσει σχετικά με το μέλλον του. Την ερχόμενη Παρασκευή θα συνεχιστεί η διακοπείσα Γενική Συνέλευση του συλλόγου, πιθανότατα χωρίς την παρουσία του Γιώργου Βρέντζου.

Ο πρόεδρος των «κιτρινόμαυρων» πασχίζει για να εξασφαλίσει την ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα που λογικά θα βρει τον Εργοτέλη είτε στην Γ’ Εθνική είτε στην Α1 ΕΠΣΗ. Όλα αυτά φυσικά εάν δε γίνει η μεγάλη ανατροπή της τελευταίας στιγμής με τους ξένους επενδυτές, για τους οποίους εξαρχής ο πρόεδρος φάνηκε πολύ επιφυλακτικός και απαισιόδοξος.

Την ίδια στιγμή, ο ισχυρός άνδρας του κρητικού συλλόγου θέλησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση σχετικά με τις πρώτες αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών που ανακοινώθηκαν, δίχως ακόμα να έχει οριστικοποιηθεί η αδυναμία συμμετοχής του Εργοτέλη στη Β’ Εθνική.

«Επειδή ακούγονται διάφορα, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κανένα παράπονο από τους ποδοσφαιριστές που αποφάσισαν, είτε έχει ανακοινωθεί ήδη είτε όχι, να μην περιμένουν την τελική έκβαση σχετικά με την ίδρυση ΠΑΕ, προτιμώντας να μείνουν άμεσα ελεύθεροι.

Έκαναν άλλωστε υπομονή αρκετό διάστημα, περισσότερο απ' όσο τους είχα ζητήσει αρχικά. Φυσικά εκτιμώ και θαυμάζω τη στάση όσων αποφάσισαν να περιμένουν, αλλά δεν έχω την απαίτηση να κάνουν όλοι το ίδιο.

Χωρίσαμε σαν φίλοι, σαν οικογένεια, όπως ήμασταν όλη τη χρονιά. Όλα τα παιδιά ήθελαν να παραμείνουν, ακόμα θέλουν, το ίδιο κι εμείς στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά η αβεβαιότητα και η αρνητική προοπτική ήταν λογικό να τους αναγκάσει να αναζητήσουν κάτι άλλο.

Είναι επαγγελματίες και σωστά κοίταξαν το μέλλον τους. Εύχομαι να κάνουν μια σωστή επιλογή για τη συνέχεια της καριέρας τους, όπως έκαναν πέρυσι το καλοκαίρι.

Αν και σύντομα θα καταλάβουν ότι σαν τον φετινό Εργοτέλη, από κάθε άποψη, πολύ δύσκολα θα βρουν...

Και εκείνοι ήταν σωστοί απέναντί στον Εργοτέλη, χαρίζοντας τα οφειλόμενα (πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που πήραν και ελάχιστα σε σχέση με αυτά που οφείλουν οι περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα), αλλά και ο Εργοτέλης ήταν σωστός απέναντι τους, όχι μόνο αποδεσμεύοντας τους (θα μπορούσαμε να τους κρατήσουμε "φυλακισμένους" και μάλιστα χωρίς να τους πληρώσουμε, όπως δυστυχώς κάνουν πολλές ομάδες στην Γ' Εθνική και όχι μόνο) αλλά επιπλέον συμφωνώντας να τους εξοφλήσουμε σε περίπτωση που τελικά καταφέρουμε να ιδρύσουμε ΠΑΕ.

Ο Εργοτέλης ήταν, είναι και θα είναι μια οικογένεια. Και από την οικογένειά σου μπορεί κάποια στιγμή να χωρίσεις αλλά δεν θα πάψεις ποτέ να την αγαπάς. Κι ίσως κάποτε επιστρέψεις...».

Να υπενθυμίσουμε ότι οι Λεάλ, Κατσικοκέρης, Καϊμακαμούδης, Τζανής, Παπαπαναγιώτου αποτελούν και επισήμως παρελθόν, με αρκετούς ακόμα παίκτες της ομάδας να ακολουθούν σύντομα τον ίδιο δρόμο.