Το «Ταξίδι στον Σταυρό του Νότου» με όχημα τη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου και τον ποιητικό λόγο του Νίκου Καββαδία παρουσιάζεται το καλοκαίρι του 2017 σε νέα επεξεργασία και σε 25 πόλεις, με αποσκευές τα εγκωμιαστικά και γεμάτα συγκίνηση σχόλια κριτικών και θεατών.

Στο Ηράκλειο η παράσταση θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιουλίου στο Κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης” στις 9.30 το βράδυ.

Ο Θέμης Μουμουλίδης, εμπνευστής και σκηνοθέτης της παράστασης που έκανε την πρεμιέρα της στο θέατρο Badminton τον Ιανουάριο του 2016 ενθουσιάζοντας το κοινό που - ξεπέρασε τους 50.000 θεατές - θα μας παρουσιάσει σε περιοδεία την ανανεωμένη εκδοχή της, φωτίζοντας νέες εκφάνσεις της λεπτής δραματουργίας που συνθέτουν τη ζωή και το έργο του ποιητή.

Οι μουσικές και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου περασμένα πλέον στο DNA της μουσικής μας μνήμης εξακολουθούν να αποκαλύπτουν και να φωτίζουν κάθε φορά τις πολυάριθμες διαστάσεις του ποιητικού έργου του Νίκου Καββαδία, που όπως ο ίδιος ο συνθέτης πιστεύει, πρόκειται για έναν ποιητή “που μίλησε για την ελευθερία, για την αξία της ανατροπής, για τη δύναμη της ζωής χωρίς συμβάσεις”. Ιστορικές αναφορές, μαρτυρίες αλλά και φανταστικές συναντήσεις σε υποθετικούς χρόνους και χώρους και κυρίως η θάλασσα, τα λιμάνια, η ζωή των ναυτικών, οι γυναίκες, «το ταξίδι για το ταξίδι» είναι τα βασικά υλικά που συνθέτουν το σενάριο του σκηνοθέτη που υπογράφει με τη συμβολή των συνεργατών του, Παναγιώτας Πανταζή, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου και Βίκης Παναγιωτοπούλου.

Η κινηματογραφικής σύλληψης αφήγηση της παράστασης ζωντανεύει με τις ερμηνείες των Θάνου Mικρούτσικου, Στέλιου Μάινα, Σταύρου Ζαλμά, Ελισάβετ Μουτάφη, Νίκου Αρβανίτη, Μαριάννας Πολυχρονίδη, Ιωάννη Παπαζήση, Μαρούσκας Παναγιωτοπούλου, Κώστα Φαλελάκη και 20 ακόμη ηθοποιών, χορευτών μουσικών επί σκηνής.

Ένα εξαιρετικό μουσικό σύνολο επί σκηνής οδηγούν τον Θάνο Μικρούτσικο, τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Κώστα Θωμαΐδη που ως τραγουδιστές αλλά και ως δρώντα πρόσωπα ερμηνεύουν τα κλασικά, αγαπημένα σε τρεις γενιές τραγούδια.Οι συντελεστές

Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης

Σενάριο: Θέμης Μουμουλίδης

Με τη συνεργασία των:

Παναγιώτα Πανταζή, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Βίκη Παναγιωτοπουλου

Σκηνικό- κοστούμια: Γιώργος Πατσάς

Χορογραφία: Σεσίλ Μικρούτσικου

Μουσική επιμέλεια: Θύμιος Παπαδόπουλος

Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Λαμπρόπουλος

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπιλης

Video: Νίκος Τσιμουρης

Βοηθοί σκηνοθέτες: Μαρούσκα Παναγιωτοπουλου, Σήφης Μαϊνας.

Βοηθός σκηνοθέτη: Βίκη Παναγιωτοπουλου

Οργάνωση παραγωγής: Ματρωνα Φαγα, Σταμάτης Μουμουλίδης

Artwork: Γεωργία Αλεβιζάκη

Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρου

Παραγωγή: 5η Εποχή Τέχνης

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Θάνος Μικρούτσικος, Στέλιος Μάινας, Σταύρος Ζαλμάς, Ελισάβετ Μουταφή, Νίκος Αρβανίτης, Ιωάννης Παπαζήσης, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Μαρούσκα Παναγιωτοπουλου, Κώστας Φαλελάκης, Ελένη Ζαραφίδου, Ιούλιος Τζιάτας, Παναγιώτης Γουρζουλίδης, Νατάσσα Σαραντοπούλου, Βαγγέλης Σαλευρης, Μπίλλιω Μαρνέλη.

Τραγουδούν: Ρίτα Αντωνοπουλου, Κώστα Θωμαϊδης, Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Προπώληση: Viva.gr

Ειδική προσφορά για 10 ημέρες: 10 ?

Τιμές εισιτηρίων: 20, 18, 15, 14 ευρώ.