ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλή εβδομάδα! Όταν ξυπνάς από τον ύπνο σου κάθιδρος, σημαίνει ότι έρχεται ο εφιάλτης του καύσωνα. Πριν προλάβουμε να συνέλθουμε από τον προηγούμενο, έρχεται ο επόμενος. Αύριο, Τετάρτη και Πέμπτη, οι πιο δύσκολες ημέρες. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι κατά τι ηπιότερος από τον προηγούμενο.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ χωρίς λοταρία δεν μπορεί. Αυτό το γνωρίζει η κυβέρνηση και προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Έτσι από τον Αύγουστο μπαίνουν σε εφαρμογή οι μηνιαίες κληρώσεις των αποδείξεων για συναλλαγές με πλαστικό χρήμα. Χίλιοι τυχεροί θα κερδίζουν από 1.000 ευρώ. Άντε και σε καλή μεριά!

ΚΑΤΑ τα άλλα, στα νησιά πολλοί καταστηματάρχες φαίνεται πως έχουν ξεχάσει τι σημαίνει απόδειξη, όπως προκύπτει από τους ελέγχους των εφοριακών που έχουν εκδράμει στα τουριστικά θέρετρα. Των ελέγχων έπονται λουκέτα και πρόστιμα, τα οποία όμως ωχριούν μπροστά στα αδήλωτα κέρδη των παραβατών.

ΣΙΓΑ την είδηση! Οι “θεσμοί”, λέει, προετοιμάζουν θεσμικό πλαίσιο ούτως ώστε η Ελλάδα να παραμείνει σε εποπτεία και μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018. Λες και αυτά που έχουν ψηφιστεί στη Βουλή και στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup συνιστούν κάτι διαφορετικό.

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Μητσοτάκη θα είναι κυβέρνηση εθνικής Ελλάδος» δήλωσε στο ΑΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας. Ο πρώην μπασκετμπολίστας ωστόσο δεν εξήγησε για ποια εθνική μιλάει. Του Σάντος, του Ρανιέρι ή του Σκίμπε;

ΣΗΜΕΡΑ εκταμιεύεται το μεγαλύτερο μέρος της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Υπενθυμίζεται ότι τα 6,9 δισ. τα επιστρέφουμε αμέσως για την κάλυψη των δανειακών υποχρεώσεων μας. Τόσο καλά…

Ο ΦΙΛΗΣ πάντως την εξομολογήθηκε την αμαρτία του… Με τα πλεονάσματα των 3,5% που αποδεχτήκαμε στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup υπονομεύουμε την ανάπτυξη. Εδώ έχουμε υπονομεύσει άλλα και άλλα, στην ανάπτυξη θα κολλήσουμε;

ΓΙΑ ΜΙΑ selfie με τη σερβιτόρα του μαγαζιού σκότωσαν τον νεαρό Αμερικανό τουρίστα στο Λαγανά της Ζακύνθου. Αν και η πλειονότητα των συλληφθέντων είναι Σέρβοι, όπως και ο πορτιέρης του μπαρ, τέτοιες συμπεριφορές δεν καταστούν την Ελλάδα ασφαλή προορισμό, όπως αυτάρεσκα μας αρέσει να προπαγανδίζουμε.

O.. Επικρητικός