Υποψήφιος και ο Στεφανίδης για τον Ηρόδοτο Υποψήφιος και ο Στεφανίδης για τον Ηρόδοτο

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες έχει εξελιχθεί το ζήτημα προπονητή στον Ηρόδοτο. Κι ενώ το βράδυ της Πέμπτης, διέρρεε από τη διοίκηση θετικό κλίμα για την ευόδωση της συνεργασίας με τον Σάββα Κωφίδη, τα δεδομένα άλλαξαν χθες το πρωί με την ομάδα της Αλικαρνασσού να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί -προς το παρόν- να προσλάβει τον έμπειρο τεχνικό.

Στην ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Ηροδότου επισημαίνει:

«Ο κ. Κωφίδης βρίσκεται στο Ηράκλειο ως επίσημος προσκεκλημένος και ομιλητής του σεμιναρίου 3rd Gerard’s Youth Soccer Seminar, όπου κατά την επίσκεψή του θα συναντήσει και πολλούς φίλους. Ο πρόεδρος κ. Σωκιανός άδραξε την ευκαιρία και ανέλυσε τη φιλοσοφία και την στρατηγική της ομάδας, τονίζοντας τη δυναμική του υπέροχου κόσμου της Αλικαρνασσού, την ποδοσφαιρική παιδεία του Ηρακλείου, τον καθημερινό σπουδαίο αγώνα όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου, την εξαιρετική ποιότητα των ποδοσφαιριστών και λοιπών ανθρώπων, οι οποίοι απαρτίζουν την οικογένειά μας.

Ο κ. Κωφίδης ως μια σπάνια ποδοσφαιρική οντότητα και ως ένα φαινόμενο ήθους, σχολίασε με εγκωμιαστικό τρόπο την προσπάθεια, τους στόχους και τα ως τώρα αποτελέσματα του Διοικητικού συμβουλίου του ΠAΣA Hρόδοτος.

Η ειλικρινής στάση του, η οποία έτσι κι αλλιώς τον χαρακτηρίζει σε όλη του τη ζωή, συνεχίστηκε λέγοντας πως από την στιγμή που δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον αγαπημένο του Ηρακλή και ένας ακόμη πιο προσωπικός λόγος, δεν του επιτρέπουν την παρούσα στιγμή να συζητήσει οτιδήποτε άλλο επαγγελματικά. Κλείνοντας, να αναφέρουμε πως όταν ποδοσφαιράνθρωποι του τεράστιου μεγέθους του κ. Κωφίδη αξιολογούν θετικά ποδοσφαιρικές φιλοσοφίες, όπως οι δικές μας, θεωρώντας πως βάζουμε σωστές βάσεις, αυτό αποτελεί επιβράβευση και κίνητρο ταυτόχρονα για να πορευθούμε με την ανάλογη αφοσίωση.

Ο Ηρόδοτος πρόσθεσε έναν σπουδαίο φίλο στην οικογένειά του».

Η ουσία της υπόθεσης είναι ότι ο Ηρόδοτος θα περιμένει τον Κωφίδη μερικές μέρες ακόμα, με την ελπίδα να ξεκαθαρίσει το θέμα της παραμονής του Ηρακλή στη Σούπερ Λίγκα και ο ίδιος να ξεπεράσει το προσωπικό του πρόβλημα. Εάν μέχρι την Τετάρτη δεν δεχθεί την πρόταση της ομάδας, η διοίκηση θα προχωρήσει στην επόμενη λύση, δίνοντας ένα τέλος στο σίριαλ της αντικατάστασης του Βασιλειάδη.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες στη λίστα του Ηροδότου προστέθηκαν ακόμα δύο ονόματα μη Κρητικών τεχνικών που εξετάζονται σοβαρά, πέραν του Πελέκη. Ο λόγος για τον Μάρκο Στεφανίδη που δούλεψε φέτος για ένα διάστημα στον Ιάλυσο και πριν από δύο χρόνια στον ΑΟΧ και τον Κατερινιώτη Ηλία Βάλη ο οποίος καθοδήγησε φέτος τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας και παλαιότερα εργάστηκε σαν βοηθός και πρώτος προπονητής στην Καστοριά και τον Πυρσό Γρεβενών.

Στην …τοπική λίστα προπονητών τέλος, είναι πάντα γραμμένα τα ονόματα των Μανόλη Παπαματθαιάκη, Δημήτρη Βολονάκη και Σταύρου Λαμπράκη.