Για την ενίσχυση της βάσης του Εργοτέλη δουλεύουν οι παράγοντές του Για την ενίσχυση της βάσης του Εργοτέλη δουλεύουν οι παράγοντές του

Με την κλεψύδρα του χρόνου να αδειάζει δίχως να αλλάζει τίποτα στον Εργοτέλη, ο ένας μετά τον άλλον οι ποδοσφαιριστές αποχαιρετούν την ομάδα και είναι πια ελεύθεροι να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους.

Με δεδομένο λοιπόν ότι η διοίκηση δεν θέλει να τους σταθεί εμπόδιο, ανακοινώθηκε χθες η λύση της συνεργασίας με τους Λεάλ, Κατσικοκέρη, Τζανή, Καϊμακαμούδη, Παπαπαναγιώτου και πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν οι Σερζίνιο, Ρουσάκης.

Την ίδια στιγμή ο Γιώργος Βρέντζος με μήνυμά του, εκθειάζει την αφοσίωση όσων δεν έχουν ακόμα «πηδήξει» από το καράβι: «Μετά τον Σούλη Παπαδόπουλο και ο Σταύρος Λαμπράκης αποφάσισε να περιμένει τον Εργοτέλη μέχρι την τελευταία στιγμή, απορρίπτοντας και αυτός διάφορες προτάσεις (και το ίδιο κάνουν και πολλοί από τους ποδοσφαιριστές μας). Το δέσιμο, ο σεβασμός και η αγάπη για τον Εργοτέλη φαίνονται στις δύσκολες στιγμές...

Ο Εργοτέλης είναι υπεράνω προσώπων. Θα συνεχίσει να υπάρχει και να διαπρέπει διαχρονικά, ανεξάρτητα από την παρουσία ή όχι κάθε Βρέντζου, Λαμπράκη, Λεάλ κλπ... Όλοι εμείς ερχόμαστε και παρερχόμαστε, ο Εργοτέλης όμως θα είναι πάντα εδώ!».

Δ.Ε.: Στόχος η αυτοδύναμη πορεία

Την άποψη ότι το μέλλον του οργανισμού που ονομάζεται Εργοτέλης δεν είναι αλληλένδετο με την όποια απόφαση ληφθεί σχετικά με την τύχη της πρώτης ομάδας, στηρίζει με ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή του συλλόγου. Παράλληλα επισημαίνει «η επόμενη διοίκηση που θα προκύψει, θα ενισχύσει τη βάση των «κιτρινόμαυρων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δ.Ε.:

«1) Ο προβληματισμός σχετικά με τη δυνατότητα ή σκοπιμότητα ιδρύσεως ΠΑΕ εκ μέρους του Γ.Σ. Εργοτέλης είναι ανεξάρτητος από τη συνέχιση και τη βελτίωση της λειτουργίας των λοιπών τμημάτων του Συλλόγου, η οποία είναι δεδομένη και αυτονόητη.

2) Οι αποφάσεις που θα ληφθούν, σχετικά με τη συμμετοχή της πρώτης ομάδας μας στην μία ή στην άλλη κατηγορία, θα έχουν γνώμονα το μακροπρόθεσμο συμφέρον του Συλλόγου, στη βάση μίας υγιούς και αυτοδύναμης πορείας προς το μέλλον.

3) Η παρούσα συγκυρία δεν πρέπει να θεωρείται υποχρεωτικά ως αδυναμία ή πισωγύρισμα του Συλλόγου, ακόμη και αν απεμπολήσει το δικαίωμά του να αγωνισθεί σε επαγγελματική κατηγορία, αλλά ως συνειδητή επιλογή. Ο Εργοτέλης πρέπει να στηριχθεί στις δικές του δυνάμεις και να επιδιώξει να φτάσει εκεί που του αξίζει και μπορεί εκμεταλλευόμενος την οργανωτική του δυναμική, χωρίς εξαρτήσεις και υπερβάσεις που θα «υποθηκεύουν» το παρόν και το μέλλον του.

4) Η επόμενη διοίκηση, τον σχηματισμό της οποίας εγγυάται η σοβαρότητα και η ποιότητα των ενδιαφερομένων για το μέλλον του Συλλόγου, θα πρέπει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη βάση του τεράστιου αθλητικού Οργανισμού που λέγεται Εργοτέλης, ώστε με δικούς μας ανθρώπους, με δικούς μας αθλητές να κατακτήσουμε όσο γίνεται πιο σύντομα αυτό που μας αξίζει. Σε αυτούς πιστεύουμε και αυτούς πρέπει να υποστηρίξουμε. Οτιδήποτε άλλο είναι επισφαλής και επικίνδυνη για τον Σύλλογο επιλογή.

5) Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι όσοι είναι κοντά στον Σύλλογο την επόμενη μέρα θα είναι υπερήφανοι γι΄ αυτό που θα ζήσουν, αρκεί να μην βιάζονται και να μην επηρεάζονται από τις προσωρινές εντυπώσεις».