Άλλη μία επίσκεψη χωρίς προαναγγελία

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης είναι από τους ανθρώπους που λατρεύεις να μισείς! Το έχει όμως δουλέψει και ο ίδιος - εδώ που τα λέμε. Σε κάθε ανάρτησή του στο Facebook γίνεται χαμός, σε κάθε επίσκεψή του πανικός… από τις αποδοκιμασίες. Ίσως και αυτός να είναι ο λόγος που κατά τα χθεσινά εγκαίνια ιατρικού εξοπλισμού στο ΠΑΓΝΗ, η κάθοδός του δεν είχε ανακοινωθεί. Βεβαίως το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ και είναι πάντα σε ετοιμότητα, τον υποδέχτηκε… ενθέρμως και με τα απαραίτητα πανό για την κατάντια της υγείας.

Χάος και... Lego

Μετά τα εγκαίνια του ιατρικού εξοπλισμού στο ΠΑΓΝΗ, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου έγιναν οι σχετικοί χαιρετισμοί, όπου ο Πολάκης ξεδίπλωσε το αφήγημά του. «Η κυβέρνηση παρέλαβε χάος αλλά προσπαθεί να βάλει τα πράγματα σε τάξη. Παραλάβαμε κάτι σαν… παιχνίδι Lego, μόνο που πολλά τουβλάκια είχαν χαθεί». Επίσης είπε και το αμίμητο: «Είμαστε στην κυβέρνηση αλλά δεν είμαστε στην εξουσία!» Κάποιοι γελούσαν αμήχανα κάτω από τα μουστάκια τους και κάποιοι άλλοι κοιτάζονταν αποσβολωμένοι. Παράλληλα τα έβαλε με υπηρεσιακούς παράγοντες, υποστηρίζοντας ότι δεν τους ενημέρωσαν και τους έκαναν σαμποτάζ. “Μάθαμε όμως”, πρόσθεσε “και τώρα το ένα ευρώ το κάνουμε τρία”. Δεν εξήγησε το μαγικό, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι οι προηγούμενοι έκαναν κακοδιαχείριση.

Τι θα γίνει με τον Λάκκο;

Γράφαμε και χθες ότι ο Δήμος Ηρακλείου ζήτησε τη συνδρομή της Αστυνομίας για την απομάκρυνση των μίνι καταυλισμών που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορα σημεία του Ηρακλείου, η παρουσία των οποίων δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα σε δημότες και επισκέπτες. Στο μεταξύ, από τις τρεις εστίες που σημείωσε ο Δήμος ότι χρήζουν άμεσης παρέμβασης απουσίαζε ο «Λάκκος», που έχει μετατραπεί σε γκέτο Τσιγγάνων και χρηστών. Παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν απαυδήσει τα τελευταία χρόνια και έχουν κουραστεί να πηγαινοέρχονται στις υπηρεσίες με έγγραφα και αποφάσεις, που ουδέποτε εφαρμόζονται, η κατάσταση βαίνει προς το χειρότερο. Μια περιοχή που έχει την προοπτική της ανάπλασης και της αύξησης της επισκεψιμότητάς της, λόγω και του παρελθόντος της, παραμένει καθηλωμένη. Ακόμα και κτίσματα τα οποία έχει απαλλοτριώσει ο Δήμος για να κατεδαφίσει ως ετοιμόρροπα τελούν υπό κατάληψη. Οι δε κλοπές νερού και ρεύματος πάνε σύννεφο. Επίσης εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στη σύκεψη με την Αστυνομία δεν έγινε αναφορά στην «κατάληψη» του πρώην Ξενία στον Καρτερό.

Πρόταση Αρναουτάκη

Το “παρών” στα εγκαίνια έδωσε και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος στο χαιρετισμό του τόνισε ότι μπορούμε να μην συμφωνούμε σε όλα, αλλά ο στόχος είναι κοινός: η επίλυση των προβλημάτων της υγείας. «Και αλίμονο αν συμφωνούσαμε σε όλα» ήταν η απάντηση του Παύλου Πολάκη. Παράλληλα ο κ. Αρναουτάκης πρότεινε ότι θα μπορούσε με τη συμβολή της κυβέρνησης να διαμορφωθεί ένα πακέτο έργων υγείας μαζί με το οδικά (ΒΟΑΚ κ.λ.π) και να διεκδικηθεί χρηματοδότηση για την υλοποίησή τους από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Αλλά και αυτό ο Πολάκης το είχε υπόψη του!

“Καθάρισαν”... άμεσα

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Ηρακλείου στο σχόλιο της “Π” που αφορούσε την προβληματική αποκομιδή των σκουπιδιών στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης μετά τη λήξη της απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας έσπευσαν στην περιοχή την οποία και καθάρισαν μετά από σχετική εντολή του αντιδημάρχου Χάρη Μαμουλάκη, ο οποίος έχει την ευθύνη του σχεδιασμού της αποκομιδής.

...Όχι με δόσεις

Ολοκληρώθηκε προχθές η παράδοση των πινάκων ζωγραφικής της θεραπευτικής κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στο Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ και η τοποθέτησή τους στις κλινικές και τα τμήματα του νοσοκομείου.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Πα.Γ.Ν.Η. ευχαριστεί δημόσια τη θεραπευτική κοινότητα ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ που δίνει τον δικό της αγώνα με την υποτυπώδη κρατική χρηματοδότηση να στείλει το μήνυμά της για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά.

“Σε αυτόν τον αγώνα συμμετέχουμε και εμείς” αναφέρει το σωματείο, ενδυναμώνοντας τη συλλογικότητα και την ομαδικότητα των εργαζομένων. «Είναι ο αγώνας για να διεκδικήσουμε μια ζωή ολόκληρη κι όχι με δόσεις».

Το POS κάνει τις... ουρές

Άνθρωπός μου στην Κνωσό (σε πολύ νευραλγική θέση, δίπλα στο θέμα κυριολεκτικά) μού μετέφερε πως από τους επιχειρηματίες υπάρχει αναταραχή σε σχέση με τα όσα προβάλλονται για τον αρχαιολογικό χώρο. Όχι όμως για τις … ουρές, αφού, όπως υποστηρίζει, σε καθημερινή βάση η κίνηση εξυπηρετείται όπως κάθε καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κίνηση μπορεί να αυξηθεί μία ή δύο φορές το μήνα, όταν ο καιρός δεν είναι καλός. Το πρόβλημα όμως δημιουργείται από λόγο που δεν είναι εύκολο κάποιος να φανταστεί. Κι αυτός ακούει στο όνομα… POS! Πώς; Και όμως ναι. Με εισιτήριο στα 15 ευρώ, όλοι οι τουρίστες πληρώνουν με κάρτες. Ε, κι ένα POS πόσο φόρτο να αντέξει; Εξού και οι ουρές.

Περισσότεροι επισκέπτες φέτος στη Σαμαριά

Αυξημένη κατά 8,47% σε σχέση με πέρυσι, παρά το γεγονός ότι το φαράγγι ήταν κλειστό για δύο ημέρες λόγω του καύσωνα, ήταν τον Ιούνιο η κίνηση των επισκεπτών στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Διεύθυνση Δασών Χανίων, τον Ιούνιο του 2017 διέσχισαν το φαράγγι 22.211 επισκέπτες.

Το αντίστοιχο διάστημα του 2016 το φαράγγι είχαν διασχίσει 20.329 επισκέπτες.