Η εισαγωγή του πρωθυπουργού  στο νοσοκομείο έγινε με μυστικότηταΗ εισαγωγή του πρωθυπουργού στο νοσοκομείο έγινε με μυστικότητα

Στο χειρουργείο του Ευγενίδειου θεραπευτηρίου οδηγήθηκε τελικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για την αφαίρεση ομφαλοκήλης, που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες ημέρες και υπήρχε κίνδυνος να εξελιχθεί επώδυνα.

Μια επέμβαση, που για το ενδεχόμενο της διενέργειάς της είχε ενημερωθεί από την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, όταν εκδήλωσε έντονους πόνους στην περιοχή της κοιλιακής χώρας και η ιατρική διάγνωση, σε συνδυασμό με την κλινική εξέταση, ήταν εκτιμώμενη ομφαλοκήλη.

Κατά πληροφορίες, για τη διάγνωση της ομφαλοκήλης ενημερώθηκε αμέσως ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Παθολογίας – Ογκολογίας, κ. Αθανάσιος – Μελέτιος Δημόπουλος, με τον οποίο ο πρωθυπουργός έχει εξαιρετική σχέση – άλλωστε ο κ. Δημόπουλος ήταν υπηρεσιακός υπουργός Υγείας τον Αύγουστο του 2015 στην κυβέρνηση της κυρίας Βασιλικής Θάνου.

Ο 56χρονος ακαδημαϊκός φέρεται να υπέδειξε ως χειρουργό στον κ. Τσίπρα τον κ. Δημήτριο Θεοδώρου, αναπληρωτή καθηγητή Χειρουργικής στην Α’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο – έναν χειρουργό με πολύ δυνατό βιογραφικό και εξαιρετικές συστάσεις από την κλινική.

Η άφιξη του πρωθυπουργού έγινε υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας στο θεραπευτήριο στο οποίο κάνουν επεμβάσεις όπως έχουν δικαίωμα, οι περισσότεροι πανεπιστημιακοί γιατροί των όμορων νοσοκομείων, Ιπποκράτειου, Αρεταίειου, Αλεξάνδρας. Η εξέταση έδειξε αυτό στο οποίο και τα συμπτώματα του κ. Τσίπρα, δηλαδή πόνος και οίδημα στην κοιλιακή χώρα, συνέτειναν: ήταν μια περισφιγμένη ομφαλοκήλη που έχρηζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης.

Η διάγνωση δεν άφηνε περιθώριο στους γιατρούς – στην ομάδα των οποίων είχε προστεθεί μάλιστα και ο… συνάδελφός τους από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, αλλά και ο κ. Ζωγράφος.

Η επέμβαση διήρκεσε λιγότερο από μισή ώρα και ήταν επιτυχής. O ασθενής οδηγήθηκε σε μονόκλινο δωμάτιο του 5ου ορόφου για να συνεχιστεί η παρακολούθηση από τους γιατρούς. Τότε εκδόθηκε και η επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού – διότι για ένα δίωρο από τις 3μμ μέχρι και τις 5μμ της Παρασκευής οι φήμες οργίαζαν αλλά όλοι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, όπως το Υπουργείο Υγείας ή το Μαξίμου, δήλωναν άγνοια…

«O πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εισήχθη σήμερα στις 15:00 στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, όπου υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη επέμβαση αφαίρεσης κήλης. Ο πρωθυπουργός θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς τους θεράποντες ιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.