Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στη λίμνη ΠρέβεληΈφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στη λίμνη Πρέβελη

Μέχρι και δενδρύλλια κάνναβης βρήκαν οι αστυνομικοί στην έφοδο που έκαναν χθες στο Κουρταλιώτικο Φαράγγι και στη λίμνη Πρέβελη, ενώ προχώρησαν σε συλλήψεις ατόμων που είχαν κατασκηνώσει παράνομα, αλλά κι ενός 54χρονου, ο οποίος είχε μικροποσότητα χασίς.

Στη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 15 άτομα, και συγκεκριμένα 11 Έλληνες (εφτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες) ηλικίας από 25 έως 54 ετών και τέσσερις αλλοδαποί και συγκεκριμένα δύο 39χρονοι αλλοδαποί υπήκοοι Γερμανίας και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Ιταλίας (42χρονη και 36χρονος), διότι είχαν κατασκηνώσει παράνομα σε χώρο ενταγμένο στο πρόγραμμα ΝΑΤΟΥΡΑ και χαρακτηρισμένο ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Επίσης, κατά την εξερεύνηση εντοπίστηκε ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος εντός του οποίου καλλιεργούνταν επιμελώς τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως δύο μέτρων στο στάδιο της ανάπτυξης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βασιλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Βασιλείου.

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και αποσκοπούν στην τήρηση της νομιμότητας και την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Είχε απ’ όλα...

Μικροποσότητα κοκαΐνης, 106 γραμμάρια κάνναβης, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και 65 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων είχε στο σπίτι του στο Ηράκλειο ένας 35χρονος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Η έρευνα έγινε προχθές το απόγευμα. Προανάκριση διενεργεί η Δίωξη Ναρκωτικών.