Στο Ηράκλειο μετά τον Άγιο Νικόλαο βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να παραμείνει για δύο ημέρες στο Ηράκλειο, προκειμένου να περάσει κάποιο χρόνο με την οικογένειάα του, αφού η κόρη του Μαργαρίτα, είναι μόνιμη κάτοικος Ηρακλείου ως ερευνήτρια στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας.

Χωρίς να υπάρχει κάποιο αυστηρό πρόγραμμα, ο Γιώργος Παπανδρέου ενδέχεται να συναντήσει το βράδυ σήμερα κάποια από τα στελέχη του Κινήματος σε ανεπίσημο δείπνο, το οποίο όμως ως σενάριο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

Εκτός από τη χαλάρωση, ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με φιλόδοξους νέους της Κρήτης, οι οποίοι και συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιμόρφωσης και δικτύωσης νέων, Young Leaders Project 2017. Το πρόγραμμα εντάχθηκε στο καλεντάρι του Διεθνούς Συμποσίου της Σύμης και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι νέοι που συμμετέχουν στο φετινό Young Leaders Project θα πάρουν μέρος σε μια άτυπη τελετή λήξης, που θα έχει το χαρακτήρα Cocktail Meeting για ανταλλαγή απόψεων, σε ένα περισσότερο χαλαρό περιβάλλον. Ο Γιώργος Παπανδρέου πιθανότατα θα βρεθεί στην άτυπη τελετή λήξης του προγράμματος.

Με δεδομένο πάντως ότι η παραμονή του πρώην πρωθυπουργού στο Ηράκλειο θεωρείται περισσότερο παραμονή αναψυχής μετά την ολοκλήρωση του Διεθνούς Συνεδρίου της Σύμης, επίσημα δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα ή προγραμματισμένη συνάντηση σε ατζέντα. Μια επίσημη επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στο Ηράκλειο δεν θα αργήσει παρ’ όλα αυτά, αφού σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει από το Κίνημα, ο πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσημη περιοδεία, η οποία προσδιορίζεται χρονικά, εκτός απροόπτου, για λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Αναφορικά με τη σημερινή συμμετοχή Παπανδρέου στο Young Leaders Project, υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα, που πραγματοποιείται από το Ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου», άρχισε στις 6 Ιουλίου για να ολοκληρωθεί σήμερα με τη συνεργασία του «Συμποσίου της Σύμης».

Στόχοι του τριήμερου προγράμματος είναι η ενίσχυση των ηγετικών ικανοτήτων ενεργών πολιτών στη σφαίρα δραστηριοποίησής τους (δημόσια, ιδιωτική και κοινωνία πολιτών), καθώς και η ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και καλών πρακτικών με κοινωνικό πρόσημο και συλλογικό όφελος.