ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλό

Σαββατοκύριακο! Μετά το ευχάριστο διάλειμμα δροσιάς, ο υδράργυρος ανεβαίνει και πάλι από την Κυριακή και θα διατηρηθεί σταθερά πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου για όλη την εβδομάδα, που προβλέπεται θερμή.

ΘΕΡΜΟ παραμένει και το πολιτικό θερμόμετρο, καθώς κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζουν να τρώνε τις σάρκες τους για το “Noor one”, μια υπόθεση από την οποία δεν πρόκειται να βγει τίποτα.

ΟΠΩΣ δεν βγήκε τίποτα για το Κυπριακό κατά τις πολυήμερες διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας. Η ελληνοκυπριακή πλευρά «χρεώνει» το ναυάγιο στην τουρκική αδιαλλαξία και η Λευκωσίας έχει να λέει ότι παρέμενε ανυποχώρητη στη θέση της για μηδέν στρατό και μηδενικές εγγυήσεις.

ΑΛΛΑ τι να κάνεις; Έτσι είναι η ζωή. Στα πάνω του ο Ντάνος, στα κάτω του ο Μπογδάνος! Άτιμη κοινωνία, άλλους ανεβάζεις και άλλους κατεβάζεις.

ΔΕΝ κατάλαβα, πού το παράξενο ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα ψήφιζε τώρα ΣΥΡΙΖΑ; Ο Άκης που έχει… φιλότιμο και μπήκε στη φυλακή για το κόμμα του, δεν θα τιμούσε τον στενότερο των συνεργατών του από το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» Αντώνη Κοτσακά, που είναι τώρα από τους υπεύθυνους του πολιτικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ;

ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ της κυβέρνησης για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση άνευ εξετάσεων, αν δεν έληξε, τουλάχιστον ανεστάλη. Ο Κουζέλης του Υπουργείου Παιδείας ξεκαθάρισε ότι οι πανελλαδικές συνεχίζονται κανονικά και οι όποιες αλλαγές δεν έχουν σχέση με κατάργηση.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία στην Ελλάδα βάλθηκε να διαψεύσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δεν πρόλαβε η ΕΛΣΤΑΤ ν’ ανακοινώσει ότι η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2016 έπεσε στο 23,4% και βγήκε ο Μάριο Ντράγκι να δηλώσει ότι τα στοιχεία της ΕΚΤ για το τέταρτο 3μηνο του 2016 δείχνουν ότι η πραγματική ανεργία στην Ελλάδα ανέρχεται στο 31,3%! Σύμφωνα με τον ίδιο η απόκλιση των 8 ποσοστιαίων μονάδων οφείλεται στο γεγονός ότι η ΕΚΤ στις μετρήσεις της βάζει και άλλες παραμέτρους.

Η ΔΟΥ του Ηρακλείου είναι μεταξύ των τεσσάρων πρώτων στις επιδόσεις των ελέγχων, στην πρώτη μεγάλη επιχείρηση του καλοκαιριού στο «κυνήγι των αποδείξεων», που έλαβε χώρα από τις 26 Ιουνίου μέχρι τα 3 Ιουλίου. Κι όμως ακόμα είναι πολλά τα καταστήματα στις παραλίες που δεν κόβουν αποδείξεις.

O.. Επικρητικός