Από αριστερά: οι κ.κ. Δραμητινός, Μακράκης, Δελάκης, Καλατζής, Σπυριδάκης και Στεφανάκης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου Από αριστερά: οι κ.κ. Δραμητινός, Μακράκης, Δελάκης, Καλατζής, Σπυριδάκης και Στεφανάκης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου

“Να φτιάξουμε το “Ηράκλειο” ΟΑΑ του αύριο. Το μπάσκετ του “Ηράκλειο” κλείνει του χρόνου 50 χρόνια ζωής και μετά από 50 χρόνια να πουν αυτοί που θα είναι εδώ ότι κάποιοι το 2017 σχεδίαζαν για τα επόμενα χρόνια. Και ο Γιώργος Μακράκης αλλά και οι κ.κ. Καλατζής, Πρινιανάκης, ήρθαν στο σύλλογο την κατάλληλη τιγμή”.

Με αυτό το σκεπτικό που ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου Μιχάλης Δελάκης στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, αρχίζει τη νέα εποχή του το “Ηράκλειο” ΟΑΑ. Και σε αυτή τη νέα εποχή που εισέρχεται, έχοντας κάνει τον απολογισμό των προηγούμενων χρόνων, έχει μαζί του στην ανδρική ομάδα μπάσκετ (στο τμήμα μπάσκετ αφιερώθηκε η συνέντευξη) πέρα από τον νέο προπονητή Γιώργου Μακράκη (μετά από 11 χρόνια επέστρεψε πιο έμπειρος στην ομάδα) και τους εξής:

• Καλατζή Θανάση Αντιπρόεδρο Ομίλου

•Σπυριδάκη Μανώλη Γενικό Αρχηγό / Υπεύθυνο ανδρικής ομάδας

• Στεφανάκη Γιάννη Τεχνικό Διευθυντή

• Πετράκη Κυριάκο Τεχνικό Σύμβουλο

• Σπυριδάκη Γιώργο Υπεύθυνο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων

• Αρναουτάκη Μανώλη υπεύθυνο ιατρικών θεμάτων

• Ζαβουργιανό Τάσο υπεύθυνο ιατρικής φροντίδας.

“Εχουμε κάνει την αυτοκριτική μας. Τα λάθη του παρελθόντος δεν θέλουμε να επαναληφθούν. Τα κυριότερα ήταν ότι δεν δούλευε η ομάδα με διπλές προπονήσεις και δεν υπήρξε χημεία μεταξύ των εμπλεκομένων σε αυτό. Η Διοίκηση πάντως ήταν κοντά στους παίκτες όπως και η διοίκηση στην επιτροπή του μπάσκετ” σημείωσε ο γενικός αρχηγός του μπάσκετ Μανώλης Σπυριδάκης ενώ ο πρέοδρος του συλλόγου κ. Δελάκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους παίκτες και τους προπονητές Ράλλη και Βισκαδουράκη λέγοντας ότι “πάντα θα υπάρχει χώρος στο “Ηράκλειο” γι αυτούς”.

Το παρελθόν είναι παρελθόν και το “Ηράκλειο” πλέον με αέρα ανανέωσης κοιτάζει το μέλλον.

Σε αυτό στάθηκε πολύ ο Αντιπρόεδρος του ομίλου Θανάσης Καλατζής ο οποίος είπε:

“Εχουμε ένα όραμα για το τμήμα μπάσκετ, το οποίο μας εμπνέει και μας οδηγεί. Οραματιζόμαστε: 1. Να καλλοιεργούμε το άθλημα σε βάθος με τη δική μας “μπασκετική σχολή” και φιλοσοφία και να αποτελούμε πόλο έλξης για τα νέα παιδιά. Θέλουμε να αυξήσουμε όχι μόνο τις αθλητικές ικανότητες, αλλά και την ψυχική δύναμη και κοινωνική συμπεριφορά των αθλητών μας.

2. Η ανδρική ομάδα να είναι η βιτρίνα αυτής της “μπασκετικής σχολής” και φιλοσοφίας και να αποτελεί πηγή έμπνευσης και πρότυπο για όλους τους νεαρούς αθλητές.

Να αποτελέσει το “Ηράκλειο” ένα πρότυπο αθλητικής, κοινωνικής, αλλά και οικονομικής υγείας, παράδειγμα για μίμηση, το οποίο θα ακτινοβολεί σεόλη την Ελλάδα”.

Και οι στόχοι για τη νέα χρονιά; Ο ίδιος τονίζει:

“Με έμπνευση το όραμα αυτό, βάλαμε τους παρακάτω στόχους για τη νέα χρονιά:

1. Να κάνουμε μια αξιοπρεπή παρουσία στην Β2 Εθνική κατηγορία

2. Η ομάδα να απαρτίζεται από όσο δυνατόν περισσότερα παιδιά που έχουν περάσει από τις Ακαδημίες του Συλλόγου

3. Η φιλοσοφία παιχνιδιού, τόσο στην ανδρική ομάδα, όσο και σε όλα τα τμήματα των Ακαδημιών να είναι ενιαία.

4. Οι παίκτες της ανδρικής ομάδας να αποτελούην πρότυπο και πηγή έμπνευσης για όλους τους μικρούς αθλητές μας. Πρότυπο όχι μόνο αθλητικό, αλλά χαρακτήρα και συμπεριφοράς, μέσα και έξω από το γήπεδο.

5. Το κάθε παιχνίδι της ανδρικής ομάδας, να αποτελεί όχι μόνο ένα αθλητικό, αλλά και ένα κοινωνικό γεγονός της πόλης μας. Θέλουμε να γεμίζουμε το γήπεδο, να έρχονται όσον δυνατόν περισσότεροι Ηρακλειώτες που θα χαίρονται το παιχνίδι και θα απολαμβάνουν όλα τα δρώμενα που θα το συνοδεύουν”.

Για την επίτευξη των στόχων αυτών έγινε ο εξής σχεδιασμός:

“1. Προσκαλέσαμε και δώσαμε δυνατότητα σε όλα τα παιδιά που έχουν περάσει από τις Ακαδημίες μας και μπορούν και θέλουν να παίξουν, να περάσουν και να δοκιμαστούν.

2. Αποφασίσαμε να ενοποιήσουμε τη φιλοσοφία προπόνησης, αλλά και την λειτουργία της ανδρικής με την εφηβική και την παιδική ομάδα. Βασικό εργαλείο αυτής της λειτουργικής και ουσιαστικής ενοποίησης είναι η ομάδα των προπονητών με επικεφαλής τον προπονητή της ανδρικής ομάδας.

3. Αποφασίσαμε να αναπτύξουμε το τμήμα επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της ομάδας.

4. Ψάξαμε να βρούμε έναν πρώτο προπονητή που να έχει το ίδιο όραμα με μας, αλλά και τις ικανότητες να το υλοποιήσει. Θέλαμε να είναι αποτελεσματικός, εργατικός και έντιμος. Θέλαμε να έχει την κατάλληλη αθλητική και ηθική προσωπικότητα και βέβαια θέλαμε να είναι παιδί αυτής της πόλης. Ολα αυτά τα βρήκαμε στο πρόσωπο του κόουτς Γιώργου Μακράκη.