Με μία από τις πιο καλτ φυσιογνωμίες του ελληνικού ποδοσφαίρου «φλερτάρει» πολύ έντονα ο Ηρόδοτος προκειμένου να δώσει αίσιο τέλος στην αναζήτηση του νέου του προπονητή.

Ο λόγος για τον Σάββα Κωφίδη, τον οποίο «μαρκάρει» στενά η διοίκηση των πρωταθλητών Ηρακλείου, φιλοδοξώντας να του αποσπάσει την θετική απάντηση.

Ο 56χρονος Κωφίδης έφθασε χθες το απόγευμα στο Ηράκλειο καθώς είναι επίσημος προσκεκλημένος στο Camp Gerards που διεξάγεται στο Παγκρήτιο Στάδιο, όμως η πρώτη του επαφή με τον Ηρόδοτο είχε γίνει τηλεφωνικά πριν από αρκετές ημέρες.

Ο άλλοτε διεθνής άσος του Ηρακλή φάνηκε εξαρχής θετικός στην πρόταση που του έγινε και η συζήτηση πήρε πιο επίσημο χαρακτήρα χθες το βράδυ, στο δείπνο που του παρέθεσε ο πρόεδρος της ομάδας Στέλιος Σωκιανός.

Από την πλευρά των ανθρώπων της τοπικής ομάδας, εκφραζόταν η αισιοδοξία ότι θα υπάρξει αίσια έκβαση στην υπόθεση και σήμερα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα ανακοινωθεί η συνεργασία που ανεβάζει σε κάθε επίπεδο τον Ηρόδοτο.

Ένα με τον Ηρακλή

Ο Σάββας Κωφίδης έχει συνδέσει την προπονητική του καριέρα με τον Γηραιό, όπως και την ποδοσφαιρική άλλωστε. Στον πάγκο του Ηρακλή κάθισε με επιτυχία τη διετία 2005-07 (έβγαλε την ομάδα στο ΟΥΕΦΑ) και τη σεζόν 2009-10 ενώ μεσολάβησε μια μικρή περίοδος στην Ξάνθη. Το 2010 πήγε στην Κύπρο για λογαριασμό της ΑΕ Πάφου και αργότερα δούλεψε στην Αναγέννηση Γιαννιτσών. Τα τελευταία 4 χρόνια ήταν διευθυντής των ακαδημιών του Ηρακλή, όπου συνυπήρξε με τον Νίκο Παπαδόπουλο ενώ πέρσι κάθισε για λίγο στον πάγκο της Κ20 του Γηραιού.