Την απελπιστική κατάσταση που βιώνει ο Εργοτέλης εξήγησε ο κ. Βρέντζος στους φίλους της ομάδας Την απελπιστική κατάσταση που βιώνει ο Εργοτέλης εξήγησε ο κ. Βρέντζος στους φίλους της ομάδας

Ως μια ευχάριστη παρένθεση μέσα στη μαυρίλα των τελευταίων ετών φαίνεται ότι θα χαρακτηριστεί από τον ιστορικό του μέλλοντος η σεζόν 2016-17 για τον Εργοτέλη. Το restart του περασμένου καλοκαιριού είχε τελικά πολύ σύντομη διάρκεια και ένα χρόνο μετά η ομάδα βρίσκεται και πάλι στο σημείο μηδέν.

Απαλλαγμένη φυσικά από τα δυσβάσταχτα χρέη της παλιάς ΠΑΕ αλλά σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο χωρίς καμία προοπτική.

Αυτό είναι το συμπέρασμα που εξήγαγαν όλοι όσοι παρακολούθησαν την μελαγχολική Γενική Συνέλευση στο Μαρτινέγκο και είναι η αλήθεια ότι έφυγαν γεμάτοι προβληματισμούς για όσα έρχονται. Επί της ουσίας και ο Γιώργος Βρέντζος δεν άφησε ανοιχτό κανένα παράθυρο αισιοδοξίας, ακόμα και όταν αναφέρθηκε στην πρόταση που του έγινε από επενδυτή του εξωτερικού. Ουσιαστικά αυτή η περίπτωση που δεν συγκεντρώνει όμως ρεαλιστικές πιθανότητες υλοποίησης, είναι η μοναδική που κρατά ζωντανό τον οργανισμό του Εργοτέλη μέχρι και τη συνέχιση της Γ. Συνέλευσης στις 14 Ιουλίου.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, το Δ.Σ. θα αναγκαστεί να προκηρύξει εκλογές προς τα τέλη του μήνα, με τον πρόεδρο να δηλώνει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος. Η …καυτή πατάτα θα περάσει έτσι στα χέρια της νέας διοίκησης που θα κληθεί να αποφασίσει την κατηγορία που θα δηλώσει συμμετοχή η ομάδα τη νέα περίοδο.

Οι επιλογές είναι δύο, Γ’ Εθνική ή Α1 ΕΠΣΗ, και είναι νωρίς να προβλέψει κανείς την τάση που θα επικρατήσει. Το μόνο βέβαιο είναι ότι αν επιλεγεί το τοπικό πρωτάθλημα για λόγους οικονομίας, το γόητρο της ομάδας θα δεχθεί ένα πολύ ισχυρό πλήγμα, τις συνέπειες του οποίου πολλοί δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται.

Αντιθέτως οι κραδασμοί από την πτώση στη Γ’ Εθνική θα είναι πολύ μικρότεροι και αν επιτευχθεί η πολυπόθητη συσπείρωση με την ανάλογη οικονομική προσφορά, ο Εργοτέλης θα μπορέσει σχετικά σύντομα να ξανασταθεί στα πόδια του, χωρίς να χάσει το… μέρισμά του στην τοπική κοινωνία.

Αισιόδοξος ο Σούλης

Την πίστη του ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα βρεθεί μια κάποια λύση για να αγωνιστεί ο Εργοτέλης στη Β’ Εθνική, εξέφρασε ο Σούλης Παπαδόπουλος. Ο προπονητής που οδήγησε το τοπικό συγκρότημα στην άνοδο, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα FL News, τόνισε ότι έχει υποχρέωση να περιμένει τις οριστικές εξελίξεις στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο και μετά να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του: «Από σεβασμό και στον κόσμο και στη διοίκηση και στον πρόεδρο, έπρεπε να κρατήσω αυτή τη στάση για να είναι και οι ποδοσφαιριστές ενωμένοι. Περιμένουμε τις εξελίξεις και όλοι ευελπιστούμε, όχι για το καλό το δικό μας, γιατί εμείς κάπου θα συνεχίσουμε την καριέρα μας, αλλά για το καλό του Εργοτέλη. Μία εβδομάδα ακόμα υπομονή, δεν θεωρώ ότι είναι κάτι παράλογο. Από εκεί και πέρα ο καθένας θα τραβήξει τον δρόμο του. Με έχουν πλησιάσει, αλλά απάντησα πως είναι σωστό να περιμένω τον Εργοτέλη. Θεωρώ ότι στο τέλος θα βρεθεί λύση ανεξάρτητα ποιοι θα είναι οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές».

Από πλευράς ποδοσφαιριστών πάντως, πρώτος άνοιξε την πόρτα της εξόδου ο Γιώργος Παπαπαναγιώτου. Ο 30χρονος αμυντικός που μεταγράφηκε στον Εργοτέλη τον περασμένο Γενάρη αλλά είχε πολύ μικρή προσφορά στην ομάδα, συμφώνησε με τον Άρη Πετρούπολης.

Επίσης και οι Κατσικοκέρης, Τζανής έχουν πάρει ήδη την απόφαση να αποχωρήσουν, χωρίς να περιμένουν τις όποιες εξελίξεις.