Ο Σταύρος Αρναουτάκης με τους Θοδωρή Αγγουράκη  και Δημήτρη ΖαϊμάκηΟ Σταύρος Αρναουτάκης με τους Θοδωρή Αγγουράκη και Δημήτρη Ζαϊμάκη

Η ασφάλεια των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και η προστασία των πολιτών βρέθηκαν στο προσκήνιο συνάντησης στην Περιφέρεια Κρήτης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ηλεκτρολόγων Θοδωρής Αγγουράκης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Νομού Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου, Δημήτρης Ζαϊμάκης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν σημαντικά θέματα του κλάδου, καθώς και η διεξαγωγή του συνεδρίου Κρήτης και Δωδεκανήσου, που θα πραγματοποιήσει η Ομοσπονδία στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου στα Χανιά.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του νέου προέδρου της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ηλεκτρολόγων εκφράζοντας τη στήριξη της Περιφέρειας και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στο έργο της.

Από την πλευρά του ο κ. Αγγουράκης ευχαριστώντας τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για τη συνεργασία δήλωσε: «Ενημερώσαμε σήμερα τον περιφερειάρχη για το θέμα της ασφάλειας των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ζητώντας τη συνεργασία των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Τα νοικοκυριά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα σπίτια τους θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με «αντι-ηλεκτροπληξιακό» εξοπλισμό που σώζει ζωές. Δυστυχώς είμαστε η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που θρηνούμε θύματα από θανατηφόρα περιστατικά λόγω διαρροής ρεύματος σε παλιές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις που δεν διαθέτουν το «αντι-ηλεκτροπληξιακό» σύστημα. Ευτυχώς οι νέες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις το διαθέτουν, ωστόσο σε επίπεδο χώρας υπολογίζεται ότι 700.000 νοικοκυριά, επιχειρήσεις δεν το έχουν. Απευθύνουμε έκκληση στους ιδιοκτήτες να απευθύνονται σε αδειοδοτημένους ηλεκτρολόγους και όχι παράνομους και να εγκαταστήσουν το σύστημα που σώζει ζωές. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί το φαινόμενο με τους λαθραίος-παράνομους ηλεκτρολόγους που δεν μπορούν να εγγυηθούν ασφάλεια. Ευχαριστούμε τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για τη στήριξη-συνεργασία της Περιφέρειας σε όλα τα θέματα που του θέσαμε όπως και στο συνέδριο που προετοιμάζουμε στα Χανιά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο».